Sök

Arrestantvakt till Polisen i Växjö

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Växjö

Län

Kronobergs län

Utlyst

14 maj 2024

Ansök senast

30 maj 2024

Referensnummer

C193086/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en ny arrestantvakt till en av våra arrestgrupper i polisområde Kalmar Kronoberg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Kalmar Kronoberg är region Syds geografiskt och befolkningsmässigt största polisområde med cirka 444 000 invånare uppdelat på 20 kommuner. Området har fem lokalpolisområden - Kalmar, Nybro, Västervik, Växjö och Ljungby.

Vi söker nu en arrestantvakt för tillsvidareanställning, med placering i Växjö.

Polisområdet svarar, inom sitt geografiska område för utredning i enlighet med den nationella brottskatalogen, arrestverksamheten, receptionsverksamhet, passverksamhet, beslagshantering, ingripande- och områdespolisverksamhet, underrättelseverksamhet, brottsamordning samt spaningsverksamhet. Du kommer att genomgå en 3 veckors utbildning för funktionen som arrestantvakt. Utbildningen genomförs i Eslöv, Skåne med start i vecka 41. Du kommer ingå i en bra arbetsgrupp med både erfaren och kompetent personal.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika anledningar. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden på grund av berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Arbetet innebär således mottagning, avvisitering, bevakning och tillsyn. I uppdraget ingår även administrativa arbetsuppgifter, exempel på sådana är dokumentation kring omhändertagandet, dna-topsning, daktning (fingeravtrycksupptagning samt fotografering), urinprovshantering och registerslagningar. Du kommer även att arbeta med upptagning av polisanmälningar samt utföra olika utredningsåtgärder, som exempelvis hålla enklare förhör, gällande sektionens ärenden.

Arbetstempot varierar över tid och är beroende av hur många som är intagna i arresten. Du medverkar även vid transporter till häktesförhandlingar samt på bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus. Ditt bemötande har stor betydelse för den frihetsberövades upplevelse av polisen, vilket har stor vikt för den fortsatta utredningen.
Anställningen är förlagd till treskift med periodplanering och du arbetar varannan helg.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Gymnasieutbildning eller annan utbildning (som slutförts med godkänt resultat) alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift

 • God förståelse för det engelska språket samt förmåga att uttrycka dig väl på engelska

 • God syn (tillåtet att bära glasögon men du måste kunna fullgöra arbetet utan glasögon vid behov)

 • God hälsa, både fysiskt och psykiskt, då arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt

 • B-körkort


 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Minst ett års dokumenterad arbetslivserfarenhet, (praktiktjänstgöring räknas ej)

 • Yrkeserfarenhet av att arbeta med/ bemöta människor i utsatta och/ eller problematiska situationer, exempelvis från sjukvård, psykiatri eller väktare

 • Yrkeserfarenhet från arrest eller kriminalvård och/eller försvarsmakten

 • Genomfört polisens arrestantsvaktsutbildning med godkänt resultat

 • Erfarenhet av polisärt volontärarbete

 • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter

 • Andra språkkunskaper utöver svenska eller engelska som arbetsgivaren bedömer relevant där du kan använda språket i din yrkesutövning.


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att agera på ett lugnt och professionellt sätt, även i stressiga situationer. Du har god självkännedom och ett högt säkerhetstänkande, vilket innebär att du är pålitlig och stabil i situationer där fysiskt våld kan uppstå och kan anpassa ditt bemötande och din framtoning i ett konfliktförebyggande syfte. Du har förmåga att prioritera och snabbt växla mellan arbetsuppgifter och i tempo. Du har en mycket god samarbetsförmåga både internt och externt men trivs även med att arbeta självständigt. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt vilket märks då du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

När vi anställer kommer vi att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Observera att vid intervjutillfället kommer ett skrivtest vara en del av den samlade bedömningen. Testet mäter din förmåga att formulera dig skrift.

Kontaktpersoner

För frågor om rekryteringsprocessen: Ida Nilsson, HR Konsult
ida-k.nilsson@polisen.se

Information och frågor kring uppdraget: Susanne Hagberg, Gruppchef
010-5622090
susanne.hagberg@polisen.se

Fackliga företrädare

SEKO Polisen - Monica Veberg 070 - 549 11 35. SACO – Carina Ivarsson 070-148 73 00. Polisförbundet - Anders Karlsson, 070-2838194, mail: polisforbundet.kalmar-kronoberg@polisen.se, ST inom Polisen Johan Källström, tfn 070-279 11 46.

Övrig information

Arbetsort: Växjö
Anställningsform: Tillsvidareanställning. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader
Arbetstid: Periodplanering enligt kollektivavtalet ASA/ Polis. Schema dygnstäckande tre-skift
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast vecka 41 då arrestantsvaktsutbilningen startar
Funktion: Arrestantvakt


Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. Vi vill ha din ansökan senast den 30 maj 2024.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Observera att vid intervjutillfället kommer ett skrivtest vara en del av den samlade bedömningen. Testet mäter din förmåga att formulera dig skrift.


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg