Arrestantvakter Lokalpolisområde Gästrikland, timanställning

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Gävle

Län

Gävleborgs län

Utlyst

23 september 2022

Ansök senast

09 oktober 2022

Referensnummer

C104212/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten Region Mitt har ca 2300 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Gävleborg består i huvudsak av ett områdeskansli, en utredningssektion och två lokalpolisområden, Gästrikland och Hälsingland, med huvudorterna Gävle och Sandviken.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som timanställd arrestantvakt inom Lokalpolisområde Gästrikland med tjänstgöring i Gävle och Sandviken. Du ska kunna tjänstgöra i båda orter.

Arbetet som arrestantvakt innebär att hantera och möta personer som berövats friheten av olika orsaker. Flera frihetsberövas i syfte att utreda brott, men det kan även handla om kortare omhändertaganden pga. berusning. Arrestantvakten är den som den intagne har närmast kontakt med under sin vistelse som frihetsberövad i arrestlokalen och arbetet bedrivs under ledning av ett stationsbefäl. Uppdraget innefattar administrativa sysslor som dokumentation kring omhändertagandet och tillsyn, likaväl som mer handgripliga sysslor som att genomföra avvisitering eller bistå med olika former av provtagning.

I uppdraget kan det även ingå att bistå lokalpolisområdet med övriga administrativa arbetsuppgifter. Arbetstempot varierar över tid men kan stundtals vara väldigt högt, vilket ställer krav på stresstålighet. Arbetet ställer stora krav på professionellt bemötande och ett förhållningssätt som präglas av respekt för allas lika värde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Under stationsbefälets ledning, bevakning av omhändertagna och gripna personer när de vistas i arrestavdelningen eller då transport av frihetsberövade genomförs
 • Bevakning och transport till häktesförhandlingar och bevakningsuppdrag på t.ex. sjukhus
 • Bistå vid visitering och olika provtagningar samt övrig verksamhet i huset

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Godkänd gymnasieexamen eller motsvarande som arbetsgivare bedömer som likvärdigt
 • Körkort behörighet B (manuell växellåda)
 • Erfarenhet av att arbeta i Word och Excel eller andra program som arbetsgivare bedömer som likvärdiga
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • Goda kunskaper i engelska, i tal


 • Det är meriterande om du har/är:
 • Tidigare arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom Polisen eller inom exempelvis Kriminalvården, bevakningsbranschen, ordningsvakt eller annat socialt arbete som social omsorg, sjukvård eller psykiatrin
 • Genomfört polisens utbildning för arrestantvakter med godkänt resultat
 • Goda kunskaper i utomnordiskt språk
 • Polisstuderande

 • Personliga egenskaper
  Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en förmåga att göra ansvarsfulla och kloka individuella bedömningar. Arbetet kan stundtals vara stressigt samt psykiskt påfrestande vilket kräver att du uppnått en personlig mognad samt kan bibehålla en god prioriteringsförmåga och handla rationellt även under press. Vi ser gärna att du är empatisk och inkännande men du ska även kunna sätta gränser och följa beslut. Du har hög servicekänsla och förmåga att skapa goda relationer med både allmänhet och kollegor genom god kommunikation samt förmåga till konstruktiv konfliktlösning och gränssättning.

  Vi söker dig som är:
 • Ansvarsfull
 • Tydlig
 • Flexibel genom att du lätt anpassar dig till förändrade omständigheter, olika uppkomna situationer och tilldelade arbetsuppgifter
 • Lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer

 • Vi söker dig som har:
 • En human människosyn
 • En hög känsla för rättssäkerhet
 • God prioriteringsförmåga

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Gunilla Larsson , Chef
072-2361074
gunilla-e.larsson@polisen.se

Joakim Brelin, HR-konsult
010 56 74 188
joakim.brelin@polisen.se

Sofia Brus Thorin, HR-konsult
010-56 730 83
sofia.brus-thorin@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Intermittent anställd (timanställning)
Arbetsort: Gävle och Sandviken. Du ska kunna tjänstgöra i båda orter.
Arbetstid: Arbetstiden är oregelbunden och innefattar dagtid-, kväll- och nattjänstgöring såväl vardag som helg samt storhelger
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Arrestantvakt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-10-09. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg