Sök
Stäng Meny

Biträdande lokalpolisområdeschefer till polisregion Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

01 februari 2024

Ansök senast

28 februari 2024

Referensnummer

C175955/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde och är indelat i mindre lokalpolisområden; Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. I polisområdet finns också; utredningsjoursektionen, grova brottssektionen, spaningssektionen, sektionen för brott i nära relation och sektionen för operativt stöd. Vidare finns ett polisområdeskansli som leds av kanslichefen. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området spänner från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från landsbygd och skärgård till publika arenor och knutpunkter för alla trafikslag.

Polisområde Stockholm nord är indelat i lokalpolisområdena Norrtälje, Södra Roslagen, Sollentuna, Solna, Järva, Järfälla och Vällingby. På polisområdesnivån finns utredningsjoursektionen, grova brottssektionen, spaningssektionen, sektionen för brott i nära relation och sektionen för operativt stöd. Vidare finns ett polisområdeskansli som leds av kanslichefen. Här bor närmare 1 miljon invånare. Ännu fler arbetar, passerar och vistas här varje dag. Vi är en myllrande och fantastisk del av Stockholm. Vårt geografiska område spänner från delar av Stockholms stad med Sveriges nationalarena till förort, landsbygd och skärgård ut till Sveriges territorialvattengräns i öster.

Till polisområde Stockholm syd söker vi nu biträdande lokalpolisområdeschefer till; Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge och Botkyrka
Till polisområde Stockholm nord söker vi nu biträdande lokalpolisområdeschefer till; Sollentuna, Solna, Järva, Järfälla, Vällingby och Södra Roslagen

Arbetsbeskrivning

Som biträdande chef rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Som biträdande chef är du också ersättare till lokalpolisområdeschefen. Som chef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • ett par års erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer
 • ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
 • erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten
 • ingått i ledningsgrupp eller motsvarande ledningsforum
 • polisexamen

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av brottsförebyggande-, utrednings- och ingripandeverksamhet
 • minst ett års erfarenhet av att driva och leda genom andra chefer eller arbetsledare
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan både internt inom polisen och externt med andra samhällsaktörer
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • analys och helhetssyn
 • mål och resultat
 • utveckling och förändring
 • social säkerhet
 • muntlig och skriftlig kommunikation
 • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Kontaktpersoner

Lina Karlsson, HR-konsult
010-5641653

Daniel Edlund, Kanslichef PO Sthlm Syd
0708-188092

Therese Tjeder Franzén, Kanslichef PO Sthlm City
070-895 15 15

Jörgen Nilsson, Kanslichef PO Sthlm Nord
0708-95 19 41

Fackliga företrädare

Mats Lindström, Polisförbundet
076-7715450

Saco S, Fackförbundet ST, SEKO nås via växeln 114 14

Övrig information

Placering i något av nämnda lokalpolisområden

Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22 februari 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg