Sök
Stäng Meny

Brottsförebyggande samordnare till polisområde Malmö

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

02 februari 2024

Ansök senast

23 februari 2024

Referensnummer

C176219/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt kansli i polisområde Malmö söker vi nu en samordnare för det brottsförebyggande arbetet som har god överblick, god kommunikationsförmåga och som trivs i samarbete med andra människor. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Syd är organiserad i fem polisområden: Blekinge nordöstra Skåne, Kalmar Kronoberg, Malmö, nordvästra Skåne och södra Skåne som tillsammans är indelade i tjugo lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten, utredningsenheten och gränspolisenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

De olika polisområdes-/enhetskansliernas uppdrag är bland annat att stödja enhetschefen med planerings- och uppföljningsprocessen samt samordna, utveckla och driva frågor kopplat till utredningsprocessen, serviceprocessen och det brottsförebyggande arbetet.

Arbetsbeskrivning

Som samordnare för det brottsförebyggande arbetet samordnar, utvecklar och driver du frågor inom polisområdet. Du arbetar såväl på strategisk nivå med ett övergripande perspektiv och bereder frågor till ledningen som på lokal nivå för att mer aktivt stödja chefer och medarbetare i det brottsförebyggande arbetet.

Arbetet innebär kontinuerlig samverkan med andra polisområden och regionala enheter samt att medverka i och leda arbetsgrupper inom området. I rollen ingår ett nära samarbete med flera olika funktioner/delar av verksamheten inom myndigheten. En del av uppdraget handlar också om samverkan med externa parter så som stad, länsstyrelse, andra myndigheter och företag/organisationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Omhänderta strategier, beslut och riktlinjer i ett helhetsperspektiv genom analys, implementering av uppsatta mål och uppföljning.
 • Leda och samordna det brottsförebyggande arbetet i polisområdet samt sammankalla lokalt forum för brottsförebyggande frågor.
 • Följa upp polisområdets arbete med brottsförebyggande metoder samt verksamhetens strategiska mål inom det brottsförebyggande området.
 • Initiera och medverka i utveckling av samverkan med olika prioriterade aktörer i det brottsförebyggande arbetet samt delta i det regionala nätverket för brottsförebyggande frågor och i det regiongemensamma utvecklingsarbetet.
 • Driva, stödja och ge vägledning till verksamheten samt verka för att kunskaps- och evidensbaserade metoder används, både genom att vara kunskapsstödjare men även aktivt bidra i implementeringen av metoderna.
 • Handlägga samråd och delningar som främst berör det brottsförebyggande arbetet men även andra delar av polisområdets verksamhet.
Arbetet innebär vissa resor inom polisregion Syd. Det kan också innebära andra administrativa uppgifter vid polisområdets kansli.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har/är

 • Polis enligt Förordning (2014:1105) om utbildning till polisman alternativt akademisk utbildning inom relevant område, exempelvis kriminologi eller annan samhällsvetenskaplig inriktning.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • God förmåga att uttrycka dig på engelska.
 • Minst två års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat brottsförebyggande arbete.
 • Svenskt medborgarskap.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av projektledning.
 • Erfarenhet som chef eller arbetsledare
 • Erfarenhet av att arbeta som ledningsstöd eller på annat sätt erfarenhet av att arbeta nära centrala ledningsfunktioner.
 • Erfarenhet av utvecklingsarbete och förändringsledning i stora organisationer eller från myndighet.
 • Relevant erfarenhet av arbete på strategisk nivå.
 • Arbetslivserfarenhet inom Polismyndigheten eller annan relevant erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet.

Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor kräver uppdraget god samarbetsförmåga och hög social kompetens och att du kan anpassa ditt arbetssätt efter situationen. Du behöver vara en person som har lätt för att skapa kontakter inom och utom organisationen. Vidare ställer uppdraget krav på att du är strategisk, analytisk samt har en god förmåga att se och behålla ett helhetsperspektiv. Du kommer att verka som specialist på ditt område och representera verksamheten, därför ser vi att du behöver vara självgående, driven och ha god kommunikativ förmåga. Du känner dig bekväm med att ta fram underlag och presentera material inför grupp. Som person är du uthållig för att nå framgång i förändringsarbetet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Ann Silbersky Isaksson, Chef polisområde Malmö Kansli
0703 -71 03 73

Katarina Ek, HR Konsult
0730 67 55 74
katarina.ek@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet: Henrik Arvidsson, 0705-601904. Seko Polisen: Monica Veberg, 070-549 11 35. Fackförbunden SACO-S och ST nås via polisens växel 11414.

Övrig information

Anställning: Tillsvidareanställning som handläggare eller polisinspektör. En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Samordnare BF

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23/2 2024. I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen, vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi vill även informera dig om att urvalsfrågor kan förekomma som en del av urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg