Dödfallshandläggare

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Huddinge

Län

Stockholms län

Utlyst

17 januari 2023

Ansök senast

31 januari 2023

Referensnummer

C121192/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team på fyra personer stationerade i Flemingsberg söker vi nu en Dödsfallshandläggare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Området sträcker sig från storstad till mindre kommuner med småstadskaraktär, från publika arenor och knutpunkter till landsbygd och skärgård. Polisområde Stockholm syd är indelat i åtta lokalpolisområden: Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. På polisområdesnivå finns utredningssektionen, grova brottsektionen, spaningssektionen, sektionen för brott i nära relation, sektionen för operativt stöd och utredningsjoursektionen. Vidare finns ett polisområdeskansli.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta med polisiära dödsfall innebär att man har en relativt oplanerad arbetsdag. Vi får dagligen in ärenden om dödsfall till exempel drunkningar, mord, självmord, plötslig spädbarnsdöd och andra dödsfall där naturlig orsak saknas.

Idag är vi fyra medarbetare som arbetar heltid med Stockholm syds polisiära dödsfall. I vårt arbete ingår att hantera dödsfall utan misstanke om brott men också att hjälpa till i ärenden där det finns en brottsmisstanke.

Dödsfallshandläggarna har ett tätt samarbete med Rättsmedicinalverket, sjukvården, begravningsbyråer, trossamfund och den polisiära verksamheten. En stor del av arbetet utgörs av att vara ett stöd för anhöriga i inledningsskedet, svara på deras frågor och försöka lotsa dem rätt. Dödsfallshandläggarna har även som arbetsuppgift att informera anhöriga då det slutgiltiga obduktionsresultatet kommer från rättsmedicin. Att ordna ett sista avsked av avlidna på rättsmedicin förekommer. I övrigt handlar det om att hantera ärenden med olika förutsättningar från att de kommer in tills ärendet avslutas.

Vi arbetar också med utbildning och utveckling av verksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Aktuell och relevant erfarenhet av att bemöta människor och samarbeta/samverka
  • En vilja och förmåga att möta människor i sorg
  • Förmåga att hantera en psykiskt pressad arbetssituation
  • Förmåga att se och hantera avlidna personer
  • B-körkort
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

  • Det är meriterande om du även har:
  • Aktuell och relevant erfarenhet från rättsmedicin/bårhusverksamhet, begravningsbranschen, sjukvården eller från polisiär verksamhet
  • Erfarenhet av att tolka medicinska utlåtanden

Personliga egenskaper
Att dagligen hantera människor i stress och sorg innebär att man behöver vara en empatiskt lagd person. Vidare ställer tjänsten krav om god samarbetsförmåga och ett intresse för att samverka med olika aktörer. Betydelsefullt för den här rollen är också ett initiativtagande arbetssätt och förmåga att arbeta självständigt samt ett stort engagemang och positivt förhållningssätt till arbetsgruppen. Eftersom vi hanterar flera ärenden parallellt och arbetar i system behöver du även vara strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Martin Särnquist, Chef
martin.sarnquist@polisen.se

Maria Sahlén, HR-konsult
076-110 60 89
maria.sahlen@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Flemingsberg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg