Forensiker till Droganalyssektionen NFC Linköping

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

05 september 2022

Ansök senast

03 oktober 2022

Referensnummer

C101126/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker forensiker till Droganalyssektionen inom Laboratorieenheten vid NFC i Linköping. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför NFC forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Avdelningen verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi har tolv driftställen, vårt största labb och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

På Droganalyssektionen genomför vi undersökningar och analyser på olika typer av beslagtagna droger. Materialen utgörs oftast av olika typer av växtmaterial, pulver, tabletter, kapslar och ampuller. Sektionen står också för expertkunskap vid nationell och internationell samverkan inom drogområdet. Vi är omkring 80 medarbetare och finns i Linköping.

Arbetsbeskrivning

I arbetet ingår bl.a. handläggning av ärenden inom något/några av undersökningsområdena narkotikatillverkning, narkotikajämförelse samt övriga kemiska drogfrågeställningar. Inom denna uppgift ingår bl.a. forensisk resultatvärdering och skriftlig dokumentation. Du kommer även samverka i ärendehandläggning med övriga sektioner vid NFC. Uppdraget innefattar direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och vid behov svara som sakkunnig i domstol. Det kan även förekomma utvecklingsarbete inom området samt utbildning av personal inom rättsväsendet.

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt utöva forensikeryrket. Under utbildningsperioden som pågår i cirka två år har du titeln forensikeraspirant.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • akademisk examen på magister-/masternivå med inriktning organisk kemi eller motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer är relevant
  • mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
  • goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift

  • Det är meriterande om du har:
  • relevant praktisk erfarenhet av kemometriska beräkningsmetoder
  • relevant erfarenhet av syntetisk organisk kemi från yrkesutövande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kvalitetsmedveten, produktionsorienterad och trivs med administrativa arbete. Då arbetet innebär samarbete och kontakt med andra delar av sektionen är det viktigt att du kan samarbeta och kommunicera med andra, har en positiv grundinställning och att du bidrar till ett bra arbetsklimat. Arbetet ställer krav på god prioriteringsförmåga, dessutom tar du ansvar och strukturerar och planerar ditt arbete. Vidare förväntas du med enkelhet kunna tempoväxla när situationen kräver det.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Louise Elmlund, Gruppchef
010-5628390
louise.elmlund@polisen.se

Anna Billengren, HR-konsult
anna.billengren@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-56 38710; Fackförbundet ST Therese Croner, tfn 010-567 64 44; SEKO Polisen Karna Tillheden, tfn 0732490422; SACO Justus Läsker, tfn 010 562 8179.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad (5:2)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställning: Handläggare med funktionen forensiker

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg