Sök
Stäng Meny

Förundersökningsledare till Bedrägerisektionen

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

18 september 2023

Ansök senast

09 oktober 2023

Referensnummer

C155274/2023

Arbetsplatsbeskrivning


Vi söker nu förundersökningsledare till Bedrägerisektionen. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Väst består av Polisområde Stor Göteborg, Halland, Älvsborg, Skaraborg, Fyrbodal, Operativa enheten, Underrättelseenheten, Utredningsenheten och Regionkansliet. Regionen har ca 5500 anställda varav ca 600 på utredningsenheten där Bedrägerisektionen är en av nio sektioner.

Bedrägerisektionen är en regional sektion med ca 120 medarbetare som ska öka i numerär. Sektionen ansvarar för utredningar av bedrägeribrott, förskingringsbrott, bidragsbrott m.m. för hela regionen. Ärendena är såväl polisledda som åklagarledda.

Sektionen är indelad i tolv grupper med placering i Göteborg, Halland, Älvsborg, Skaraborg och Fyrbodal. Åtta av grupperna är utredningsgrupper som handlägger utredningar som oftast kräver längre handläggningstid. Vi har en operativ grupp som bl.a. genomför tvångsmedel som ex. hämtningar och husrannsakningar ofta tillsammans med andra enheter. En grupp har andra funktioner med finansiella utredare, brotts-förebyggare och analytiker. Slutligen har vi en grupp som hanterar inkomna ärenden till sektionen med ett stort ärendeinflöde och högt tempo och det är här som förundersökningsledarna är placerade i Göteborg.

Sektionens inriktning är att tillsammans skapa förutsättningar till ett förbättrat utredningsresultat genom metodförändringar och strategisk utredning. Sektionen inriktning är att vara en modern utredningssektion och en attraktiv arbetsplats med stort fokus på god arbetsmiljö. Vi samverkar såväl regionalt som nationellt där vi tillsammans i ett förbättraperspektiv utvecklar och vågar prova nya saker för att möta ett snabbt föränderligt modus.

Nu söker vi förundersökningsledare till gruppen som hanterar inkomna ärenden som i huvudsak är placerad i Göteborg.

Arbetsbeskrivning

I rollen som förundersökningsledare ansvarar du i huvudsak för att:
 • Utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i samråd med gruppchef.
 • Fatta beslut i eller utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande/delegation.
 • Stödja och coacha den utredande personalen.
 • Koordinera och skapa en helhetsbild över pågående utredningar.
 • Säkerställa att verksamheten bedrivs enligt Polismyndighetens intentioner och anvisningar enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk.
 • Medverka i utbildningsinsatser och utvärdering av verksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Svensk Polisexamen och/eller annan för funktionen relevant akademisk examen alternativt eftergymnasial utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Genomfört polisens förundersökningsledarutbildning, regional FU-BAS eller FU-grund eller motsvarande med godkänt resultat.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska och engelska.
 • B-körkort (manuell växel).

 • Meriterande:
 • Genomförd och godkänd KFU eller NFU eller FU-fördjupad.
 • Kunskap om STATUS - statistikuppföljningssystemet.
 • God kunskap om polisens organisation.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har ett genuint intresse för utredning av brottslighet. Du har en god förmåga att fatta beslut och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vidare krävs det att du är lösningsinriktad, flexibel och har god förmåga att hantera flera frågor parallellt. Du behöver kunna se ett helhetsperspektiv och ta tillvara medarbetarnas kunskap för att utveckla verksamheten.

Arbetet kräver att du har stor personlig mognad och du behöver kunna både se och aktivt arbeta med din egen och andras utvecklings-potential.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade kvalifikationer, meriter och personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Alexander Mc Queen , tf bitr. sektionschef
alexander.mc-queen@polisen.se

Josefin Ekström , HR-konsult
josefin.ekstrom@polisen.se

Fackliga företrädare

Representanter för OFR-P, OFR-S, SEKO och SACo nås via Polisens växel
114 14

Övrig information

Placeringsort: Göteborg

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8/10 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg