Sök

Förundersökningsledare till brott i nära relation, Stockholm city

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

27 maj 2024

Ansök senast

10 juni 2024

Referensnummer

C195221/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vill du vara en del av en arbetsplats där du som arbetsledare själv är med och aktivt påverkar, ansvarar för och utvecklar såväl verksamheten som medarbetare så är tjänsten som förundersökningsledare en tjänst för dig.

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.
Polisområde Stockholm City är Stockholms mest trafikerade polisområde där över en miljon människor rör sig varje dag. Det geografiska området spänner över två kommuner från den hektiska stadskärnan till det lugnare Lidingö.
Polisområde Stockholm City är indelat i två lokalpolisområden: Norrmalm och Södermalm. Vidare finns ett polisområdeskansli.

Nu söker Polisområde City förundersökningsledare till brott i nära relation. Vi ingår i Utredningssektion 1 PO City och den består av tio stycken grupper som utreder brott i nära relation, brott mot barn och sexualbrott. Sektionens verksamhet bedrivs på Södermalm i Stockholm. Brott i nära relation består av två utredningsgrupper som sitter lokaliserade på Rosenlundsgatan på Södermalm. Brottskategorin innefattar allt ifrån ofredanden till grov misshandel, grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och mord inom nära relation. De två utredningsgrupperna på brott i nära relation har i det dagliga arbetet ett nära samarbete mellan varandra och åklagarna i City. Förundersökningsledarna på brott i nära relation är en del av de två utredningsgrupperna.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare ansvarar du tillsammans med övriga förundersökningsledare för att de ärenden som inkommer samordnas, utreds och prioriteras i rätt ordning.

Du coachar och vägleder medarbetarna under hela processen från inkommet till avslutat ärende.
Du är knuten till en utredningsgrupp och du ska vara tillgänglig för att vägleda och arbetsleda utredarna i deras arbete.

Som förundersökningsledare är du ansvarig för att följa upp, utvärdera och bedöma utvecklingen i arbetet med att förbättra utredningsresultat.

Du leder tillsammans med gruppchefen hur utredarna lägger upp sitt arbete och ni ansvarar tillsammans för gruppens utveckling och förmåga att samarbeta effektivt

Du motiverar och stödjer medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential.

Tillsammans med gruppchef och medarbetare bidrar du till att skapa ett öppet, kreativt och effektivt arbetsklimat samt en god arbetsmiljö.

Du har en central roll i det interna samarbetet inom den egna gruppen och i samverkan inom egen sektion med gruppchefer och medarbetare, men även utanför sektionen och externt med t.ex. åklagare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Polismyndighetens nationella förundersökningsutbildning på lägst nivå grund eller annan jämförbar utbildning som medför behörighet att leda förundersökningar, alternativt högskoleutbildning/arbetslivserfarenhet inom juridik eller annat som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Minst 1 års erfarenhet av brottsutredande arbete
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska både i tal och skrift
  • Du är van användare av olika datasystem såsom Office, Outlook m.m.

  • Meriterande
  • Erfarenhet av förundersökningsledning inom utredningsverksamhet
  • Erfarenhet av brottsutredningar
  • Erfarenhet av utredningsledning i större eller åklagarledda ärenden
  • Erfarenhet av samverkan med externa och interna aktörer
  • Erfarenhet av arbetsledning

Personliga egenskaper
Som person är du ambitiös, driven, ödmjuk och prestigelös. Dina arbetsuppgifter ställer höga krav på noggrannhet och flexibilitet och du behöver kunna hantera flera pågående ärenden samtidigt. Samverkan inom och utom myndigheten är en naturlig del i arbetet. Det ställer krav på god samarbetsförmåga och att bygga goda relationer. Du ska på ett engagerande, tydligt och pedagogiskt sätt kunna arbetsleda och kommunicera dina beslut med både interna och externa aktörer. För att trivas i rollen är det viktigt att du som person är lugn och trygg i dig själv samt din yrkesroll.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Anna-Lena Jonsson, Rekryterande chef - Brott i nära relation
073-3315391
anna-lena.jonsson@polisen.se

Elise Öberg, HR-konsult
076-1390859
elise.oberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco-s, ST, SEKO Polisen nås via Polismyndighetens växel 114 14

Övrig information

Arbetsort: Södermalm, Stockholm
Arbetstid: Veckoplanering 40h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Förundersökningsledare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg