Förundersökningsledare till Lokal utredningsgrupp Sollentuna, PO Nord, BINR Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

10 maj 2023

Ansök senast

05 juni 2023

Referensnummer

C140079/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisområde Nord är en del av Region Stockholm och omfattar 14 kommuner samt västra delarna av Stockholm stad. Antal boende i polisområdet är cirka 900 000 fördelade i tätorter, skärgård och ren landsortsbebyggelse. Polisområdet består av sju lokalpolisområden, fem utredningssektioner och ett kansli. Här arbetar ca 1 700 polisanställda.

Sektionen Brott i nära relation (BINR) består av 12 stycken utredningsgrupper som utreder samtliga brott i nära relation, barnärenden och polisområdets samtliga våldtäkter. Sektionens verksamhet är från och med hösten 2022 organiserad i fem centrala grupper placerade i Sollentuna samt sju lokala grupper, en i varje lokalpolisområde i PO Sthlm nord. De lokala utredningsgrupperna ansvarar för respektive lokalpolisområdes brott i nära relation med undantag för de brottskoder som utreds av de centrala utredningsgrupperna.

Lokal utredningsgrupp i Sollentuna samverkar både internt och externt med lokalpolisområdet och andra aktörer i kommunerna Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna.

Hos oss kommer du, tillsammans med engagerade och trevliga kollegor, utvecklas och få erfarenheter för livet.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare arbetar du med att leda och ansvara för brottsutredningar i denna viktiga och komplexa ärendekategori med särskilt utsatta brottsoffer. Lokal utredningsgrupp Sollentuna är en nystartad grupp på sektionen som främst arbetar med utredningar avseende brott i nära relation inom lokalpolisområdet och söker nu ytterligare en förundersökningsledare till gruppen.
Som förundersökningsledare hos oss kommer du att verka i både polisledda och åklagarledda utredningar. Du planerar och leder operativa utredningsinsatser på ett rättssäkert och effektivt sätt. Vid behov stöttar du övriga förundersökningsledare på sektionens övriga grupper.

Du tar del i verksamhetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du arbetar tätt tillsammans med utredare, andra förundersökningsledare, gruppchefer och åklagare samt övriga resurser på polisområdet. Du sätter mål och uppnår resultat som leder till önskvärda effekter både för sektionen och för polisområdet som helhet.

Ditt uppdrag kommer till stor del att bestå i att utveckla, stötta och vägleda utredarna i deras dagliga arbete. Detta med fokus på teknisk bevisning, utredningsåtgärder och förhör som kan pågå under längre tid. Du prioriterar, resursätter och följer upp ärenden tillsammans med gruppchef och befintlig förundersökningsledare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Svensk polisexamen alternativt är civilanställd

 • Polismyndighetens Nationella Förundersökningsutbildning (NFU) alternativt annan jämförbar utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar

 • Minst sex månader sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat eller svarat som förundersökningsledare, eller motsvarande befattning, de senaste fem åren

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både skrift och tal

 • B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • Haft en arbetsledande position inom myndigheten

 • Utredningsvana som arbetsgivaren bedömer relevant

 • Erfarenhet av förundersöknings- och /eller utredningsledning

 • Erfarenhet av att arbeta med metodstödet EUBA

 • Erfarenhet av arbete med brott i nära relation

I arbetet krävs en förmåga att överblicka, prioritera och kommunicera information på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Därför söker vi dig som är ambitiös, driven men samtidigt ödmjuk och prestigelös. Dina arbetsuppgifter ställer höga krav på struktur, noggrannhet och flexibilitet att kunna hantera ett stort antal ärenden samtidigt. För detta krävs att du är nytänkande och jobbar mot god kvalité med effektivitet. Det betyder även att du i din roll jobbar med den långsiktiga planeringen och utvecklingen.
Som person räds du inte att ta offensiva och självständiga beslut samt ställa krav på medarbetare i syfte att driva förundersökningar framåt vilket förutsätter att du är lugn och trygg i dig själv och i din yrkesroll.
Det allra viktigaste för denna roll är dock förmågan att kunna samarbeta och ha ett coachande förhållningssätt till dina medarbetare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Daisy Sanchez Nordin, HR-konsult
073 073 86 62
daisy.nordin@polisen.se

Niklas Lidberg , Rekryterande chef
073-0861208
niklas.lidberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO och Saco nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21/5-2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg