Sök

Förundersökningsledare till Lokalpolisområde Norrmalm, PO City

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

22 maj 2024

Ansök senast

20 juni 2024

Referensnummer

C194750/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polisområde Stockholm city omfattar geografiskt de centrala delarna av Stockholm samt Lidingö stad. Polisområdet består av de två lokalpolisområdena Södermalm och Norrmalm samt ett antal sektioner och kansli. LPO Norrmalm är till antalet medarbetare Sveriges största. Det geografiska området besöks dagligen av miljontals människor vilket naturligtvis bidrar till stora polisiära utmaningar på alla nivåer. Det utredande uppdraget är fördelat på åtta grupper. Varje grupp består av en gruppchef, två FU ledare ett antal utredare.

Lokalpolisområde Norrmalm ansvarar för en stor mängd utredningar av mycket varierande slag. Vi har skapat en organisation för att klara både volymen och mångfalden av ärenden. Vi har behov av effektiva flöden för de stora volymerna, förmåga att arbeta i team, specialkompetens inom olika utredningsområden, kapacitet för yttre utredningsåtgärder och insatser samt, inte minst, ett mycket öppet förhållningssätt inför förändring och utveckling.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som förundersökningsledare innebär att du står som enskild beslutsfattare i flera av lokalpolisområdets förundersökningar samt agerar arbetsledare åt en grupp utredare. Du prioriterar, resursätter och följer upp ärenden. Du tar del i verksamhetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du arbetar tätt tillsammans med utredare, andra förundersökningsledare, gruppchefer och åklagare samt övriga resurser på lokalpolisområdet/polisområdet. Du sätter mål och uppnår resultat som leder till önskvärda effekter både för lokalpolisområdet och för polisområdet som helhet.

Utöver ovan beskrivet så innebär rollen som förundersökningsledare, att då det krävs, agera utredningsledare och driva och leda spaningsärenden samt åklagarledda utredningar. Du planerar och leder operativa utredningsinsatser på ett effektivt sätt. Vid behov stöttar du övriga förundersökningsledare i ditt lokalpolisområde.

Vid behov stöttar du övriga förundersökningsledare i ditt lokalpolisområde. Dessa utredningar är av mycket stor variation vad gäller brott och allvarlighetsgrad.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
  • Genomgått Polismyndigheten utbildning avseende förundersökningsledning eller annan utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
  • Erfarenhet av utredningsarbete som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skrift

  • Det är meriterande om du även har:
  • Erfarenhet av arbetsledande befattning
  • Erfarenhet av förundersöknings- och/eller utredningsledning
  • Genomgått Polismyndighetens förundersökningsutbildning fördjupad nivå
  • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett genuint intresse för arbetsledning och som är engagerad i uppdraget som förundersökningsledare. Som person är du ambitiös, driven och samtidigt ödmjuk och prestigelös. Dina arbetsuppgifter ställer höga krav på struktur, noggrannhet och flexibilitet att kunna hantera flertalet ärenden samtidigt. Du är nytänkande och jobbar mot god kvalité med effektivitet. Du trivs med att ta offensiva och självständiga beslut i syfte att driva förundersökningar framåt och är lugn och trygg i dig själv och i din yrkesroll. Du har en god förmåga att sammanställa och analysera material och information. Du har förmåga att anpassa bemötandet, skapa engagemang och delaktighet bland dina medarbetare i det dagliga arbetet med ett positivt förhållningssätt. Att arbeta med daglig återkoppling är naturligt för dig i din yrkesvardag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Peter Wintersohl, Gruppchef
peter.wintersohl@polisen.se

Sebastian Ahlqvist , Gruppchef
sebastian.ahlqvist@polisen.se

Andrea Uddman, HR-konsult
073-076 37 31
andrea.uddman@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Arbetsort: Stockholm City
Arbetstid: Veckoplanering 40 h/v

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg