Förundersökningsledare till mängdbrottsgrupp, trafikbrott och yrkestrafik

Organisation

Polisregion Öst

Län

Södermanlands län

Utlyst

09 maj 2022

Ansök senast

23 maj 2022

Referensnummer

C87682/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en förundersökningsledare (FU-ledare) till vårt team i Eskilstuna. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största statliga myndighet med drygt 33 000 anställda. Polismyndigheten är organiserad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar samt rikspolischefens kansli. Region Öst består av Polisområde Östergötland, Jönköping och Södermanland. Polisområde Södermanland är i sin tur organiserad i tre Lokalpolisområden; Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. I lokalpolisområdena finns bland annat Brottsförebyggande/ingripande verksamhets-, utrednings- samt stöd/servicegrupper.

Vi söker nu en FU-ledare till mängdbrottsgruppen Utredning 7 i lokalpolisområde Eskilstuna. Utredning 7 utreder mängdbrott med särskilt fokus på trafikbrott, inklusive yrkestrafik. FU-ledare i utredning 7 har också ansvar för FU-ledning i dödsfallsutredningar.

Arbetsbeskrivning

I rollen som förundersökningsledare ansvarar du i huvudsak för att:
 • Utöva arbetsledning inom utredningsprocessen i samråd med gruppchef
 • Fatta beslut i eller utanför förundersökning i enlighet med ditt förordnande/delegation
 • Stödja den utredande personalen med förundersökningsledning
 • Koordinera och skapa en helhetsbild över pågående utredningar
 • Säkerställa att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten
 • Säkerställa att begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas
 • Medverka i utbildningsinsatser och utvärderingar av verksamheten

Som förundersökningsledare säkerställer du att verksamheten bedrivs enligt polismyndighetens intentioner och anvisningar, effektivt och kostnadsmedvetet enligt gällande lagstiftning, föreskrifter och övriga regelverk. Rollen som förundersökningsledare innebär att lämna tydliga direktiv till medarbetare, såväl muntligt som skriftligt, i syfte att driva förundersökningen framåt. I samråd med gruppchef coachar, motiverar och stödjer du medarbetarna och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. Det förekommer polisiära operativa utredningsåtgärder i tjänsten.

Kvalifikationer

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som innehar:
 • polisexamen.
 • erfarenhet av utredningsarbete
 • kunskap om brottsutredningsprocessen och bevisvärdering
 • avslutad och godkänd utbildning FU-ledning fördjupad alternativt Nationella FU- ledarutbildningen.
 • mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • B-körkort

 • Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

  Meriterande
  Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
 • verkat som FU-ledare inom trafikbrott
 • dokumenterad erfarenhet från att ha utrett eller FU-lett brott inom yrkestrafik
 • utbildning i, och erfarenhet av ORBIT

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har förmågan att arbeta under tidvis hög belastning utan att göra avkall på kvalitet. Du är flexibel, stresstålig och har en god förmåga att prioritera arbetsuppgifter. Du ska kunna hantera arbetet lika bra självständigt som i grupp. Du är driven och med stor nyfikenhet engagerar du dig i dina arbetsuppgifter. Du har ett coachande förhållningssätt och hjälper dina medarbetare framåt i processerna. Arbetet ställer vidare krav på att du kan se helhetsperspektiv, har förmåga att analysera samt skapa struktur och ordning. För att klara av arbetsuppgifterna krävs det också att du har lätt för att kommunicera och har en god samarbetsförmåga med arbetskamrater på olika nivåer.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Magnus Askerlund, gruppchef Utredning 7 LPO Eskilstuna 010–5668911

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Anna Sevenheim 073-089 90 28

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO-S, ST och SEKO nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Eskilstuna

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg