Förundersökningsledare till PKC, Karlstad eller Falun

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Län

Utlyst

16 januari 2023

Ansök senast

30 januari 2023

Referensnummer

C120780/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Är du redo för en större uppgift? Polisens kontaktcenter (PKC) söker nu förundersökningsledare till Karlstad eller Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisens kontaktcenter i region Bergslagen har som uppdrag att vara det första steget i en effektiv och kvalitetssäkrad brottsutredningsprocess med fokus på brottsuppklarning och brottsofferbemötande. Polisens kontaktcenter har i dag som uppgift att ta emot anmälningar, tips och lämna upplysningar till allmänheten. Dessutom är polisens kontaktcenter en viktig del i den initiala utredningsprocessen och i polisens arbete med att lösa brott. Sektionen återfinns i Värmland och Dalarna med placering i Karlstad och Falun.

Arbetsbeskrivning

Som förundersökningsledare har du en arbetsledande funktion där du coachar, motiverar och stöttar medarbetare i ärendehanteringen och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. I rollen tar du beslut om ärenden ska utredas vidare och vilka åtgärder som i så fall ska vidtas. Du fungerar som juridiskt stöd och säkerställer hög kvalité på service och åtgärder. Tillsammans med teamet driver du utvecklingen framåt. I rollen är du en viktig pusselbit i Polismyndigheten som helhet. Du samverkar med andra, både interna och externa aktörer, där uppdraget är att utföra arbetsuppgiften i rättsprocessen på bästa sätt utifrån ett medborgarperspektiv. Du kommer ingå i ett forum med andra förundersökningsledare där ni tillsammans arbetar med utveckling, både på en övergripande nivå och i sakfrågor. Inom Polismyndigheten pågår många olika utvecklingsuppdrag där kompetensen från organisationen ska tas tillvara på bästa sätt. Detta bidrar till att möjligheten finns att i uppdraget som FU-ledare ingå i någon regional eller nationell arbetsgrupp inom något intresseområde.

Nedan följer en sammanfattning av dina vanligaste arbetsuppgifter:
- besluta om förstahandsåtgärder i förundersökningar och ge medborgaren en så tidig prognos i sitt ärende som möjligt, samt att minska hanteringen/flödet till lokalpolisområdet
- granska anmälningar och skriva direktiv
- fatta beslut i enlighet med din delegation
- arbetsleda medarbetare i ärendehanteringen
- koordinera och fördela ärenden
- säkerställa att myndighetens prioriteringar får genomslag i verksamheten
- säkerställa att begränsnings- och åtalsprövningsreglerna i rättegångsbalken tillämpas

Som förundersökningsledare på PKC arbetar du mellan 06.45-23.00 årets alla dagar. Det innebär att arbete utförs på kvällar, helger och under högtider. Arbetstidsförläggningen är periodplanerad arbetstid enligt ASA/polis 5:3 med en genomsnittlig veckoarbetstid på 38:30 timmar där planeringen görs i 6-veckorsperioder. Arbetsgruppen har ett gemensamt ansvar att täcka samtliga verksamhetskrav måndag-söndag 06:45-23:00.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • polisexamen enligt polisförordningen (2014:1105) eller juridisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen eller motsvarande förvärvad erfarenhet
  • fullgjord förundersökningsledarutbildning Grund
  • minst 6 månaders erfarenhet av utredningsarbete
  • goda kunskaper att uttrycka dig skriftligt och muntligt på svenska och engelska

  • Det är meriterande om du även har:
  • erfarenhet av förundersökningsledning i ett brottsutredande uppdrag
  • erfarenhet av arbetsledning
  • erfarenhet av samarbete med både interna och externa parter
  • fullgjord förundersökningsledarutbildning Fördjupad

Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som är trygg i dig själv, analytisk och bra på att bilda dig en helhetsbild. Du trivs med att ta en coachande roll och har lätt för att skapa goda och förtroendefulla relationer. Som person är du flexibel, kan ställa om med ny prioriteringsordning och växla upp i tempo när situationen kräver det. Rollen ger dig mycket ansvar och det är viktigt att du är bekväm med att ta beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Fredrik Brunzell , tf Gruppchef PKC grupp 6
Nås via växeln 11414
fredrik.kahlin-brunzell@polisen.se

Sofia Brus Thorin, HR-konsult
sofia.brus-thorin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet, SEKO, SACO och ST nås via vår växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Karlstad eller Falun.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 30 januari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg