Sök

FU-ledare till Sjöpolisen

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Nacka

Län

Stockholms län

Utlyst

14 maj 2024

Ansök senast

02 juni 2024

Referensnummer

C193149/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområden, polisområden och enheter i sitt grunduppdrag. Detta görs genom att utveckla och tillhandahålla specialistförmåga som höjer den operativa effekten i arbetet med regionens problembild. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är operativa enheten en viktig del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i region Stockholm.

Huvuduppdraget för Sjöpolisen är att säkerställa alla Polismyndighetens behov i marin miljö och är en operativ regional förmåga med ett nationellt ansvar. Marin miljö definieras som: kust, öar och vattenområden över och under vattenytan. Är du redo för en större uppgift?

Arbetsbeskrivning

Sjöpolisens utredningsuppdrag omfattar till största delen brott kopplat till den marina miljön med hela polisregionen som upptagningsområde. Viss del av uppdraget rör speciallagstiftning ex Sjölagen, Sjötrafikförordningen. Uppdraget omfattar även hantering av frihetsberövade och dödsfall.
I rollen kommer du arbeta som en utredande förundersökningsledare. Det innebär arbete i en mindre utrednings- samt beslagsgrupp där du kommer arbetsleda utredarna och beslagshanterarna samtidigt som du deltar i sektionens utredningsarbete. Du förväntas stödja och coacha gruppens personal och skapar förutsättningar för dem att nå sin fulla potential. I tjänsten kommer du samverkan med andra aktörer, både internt och externt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen
 • Genomgått Polismyndigheten utbildning avseende förundersökningsledning eller annan utbildning som medför att du är behörig att leda förundersökningar
 • Erfarenhet av tjänst- eller svaromål som FU-ledare under en tid av minst 6 månader
 • Erfarenhet av utredningsarbete som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • Goda kunskaper i svenska

 • Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av arbetsledande befattning inom utredningsuppdraget
 • Erfarenhet gällande utredningar med frihetsberövade
 • Erfarenhet gällande utredningar med dödsfall
 • Polismyndighetens FU-ledarutbildning fördjupad
 • Erfarenhet av utredningar inom speciallagstiftning
 • Navigatorisk utbildning med kunskap om båtar som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är flexibel, självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, där du är trygg i utredningsarbetet. Du behöver samarbeta och kommunicerar bra med andra, då du kommer samverka mot flera olika funktioner både inom och utanför polismyndigheten. Som FU-ledare kommer du inneha en arbetsledande position, det är därför viktigt att du i ditt ledarskap inspirerar andra och utvecklar dina medarbetare utifrån ett stödjande och coachande förhållningssätt. Du ser god kultur på arbetsplatsen som ett verktyg och en nyckel till effektivitet och utveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Johanna Rhodin, HR Konsult
johanna.rhodin@polisen.se

Johan Skogfeldt, Rekryterande gruppchef
johan.skogfeldt@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Magnus Hammenfors, Saco-s, ST, SEKO Polisen nås via Polismyndighetens växel 114 14

Övrig information

Arbetsort: Nacka (kommer att flytta till Frihamnen under 2025).
Arbetstid: VP 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: FU ledare, Polisinspektör


Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg