Gruppchef Bedrägeri, Utredningssektionen, PO Jämtland

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Östersund

Län

Jämtlands län

Utlyst

03 augusti 2022

Ansök senast

15 augusti 2022

Referensnummer

C97593/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter operativa-, utrednings-, underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Jämtland består av LPO Östersund, LPO Jämtland Härjedalen och en utredningssektion. Polisområdet består av ca 250 anställda, varav ca 180 poliser.
Utredningssektionen verkar över hela polisområde Jämtland och den största delen av medarbetarna utgår från Östersund. Utredningssektionen består av 5 grupper, bedrägeri, grova brott med span, brott i nära relation samt två grupper för jourhavande fu-ledare, stationsbefäl, arrest, beslag och brottssamordnare.
Bedrägerigruppen på Utredningssektionen består idag av 9 medarbetare med utredare, både poliser och civila, finansiell utredare och en transkriberare. Vi söker nu en gruppchef till bedrägerigruppen med placering Östersund.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef, bedrägeri, Utredningssektionen, PO Jämtland

Som chef för bedrägerigruppen rapporterar du till sektionschefen samt ingår i utredningssektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området bedrägeri och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

I rollen som gruppchef ser vi gärna att du trivs med förändringsledning. Du kommer även företräda Lokalpolisområdet i olika samverkans forum.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare,
 • projektledare eller liknande den senaste femårsperioden.
 • Polisexamen, i enlighet med Polisförordning eller annan likvärdig utbildning som
 • arbetsgivaren bedömer som likvärdig. (2014:1104).
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.
 • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
 • Ingått i ledningsform.
 • Aktuell erfarenhet av den lokala problembilden.
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med lokala samverkansparter samt
 • samhällsaktörer utanför polisorganisationen.
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet.
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå alt motsvarande utbildning.
 • Förundersökningsledarutbildning

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Sara Anselmby, Rekryterande chef
073-230 49 48
sara.anselmby@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet polisregion Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning
Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstidsförläggning: Veckoplanerad arbetstid med flex
Placeringsort: Östersund

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 15 augusti 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg