Gruppchef BF/IGV, LPO Alingsås, region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Alingsås

Län

Västra Götalands län

Utlyst

25 januari 2023

Ansök senast

06 februari 2023

Referensnummer

C122638/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. I regionen finns fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg. Polisregionens huvudort är Göteborg. Varje polisområde är indelat i ett antal lokalpolisområden. Ca 5300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i de fem polisområdena, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Älvsborg
Polisområde Älvsborg omfattar 10 kommuner och är organiserat i två lokalpolisområden; Alingsås och Borås, en utredningssektion och ett områdeskansli.

Lokalpolisområde Alingsås
Lokalpolisområde Alingsås har ca 130 medarbetare inom verksamhetsgrenarna stöd/serviceverksamhet, brottsförebyggande/ingripandeverksamhet (BF/IGV) och utredningsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som chef inom BF/IGV vid LPO Alingsås rapporterar du till LPO-chef samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs, samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete.

Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet gällande arbete i den operativa inriktningen för lokalpolisområdet, planlagda insatser utifrån samverkansöverenskommelser, medborgarlöften och lokala lägesbilder. I arbetsuppgifterna ingår även hantering av hastigt uppkomna insatser, att svara som yttre befäl för polisområdet och agera initial förundersökningsledare vid behov liksom samverkan med en mängd andra aktörer såsom regionledningscentralen, jourhavande förundersökningsledare, regional insatsledning m.fl, Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Som gruppchef verkar du för en miljö och kultur som stimulerar samarbete, laganda och helhet.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senast femårsperioden,
 • polisexamen,
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten,
 • erfarenhet av, och god kompetens inom, aktuellt verksamhetsområde.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat,
 • ingått i ledningsforum,
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet,
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå,
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen,
 • aktuell erfarenhet av att verka i rollen som gruppchef med verksamhets- och personalansvar under en längre sammanhängande period.

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier.

  Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ (om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare).

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Johan Lundberg, Rekryterande chef
0705-302667
johan.lundberg@polisen.se

Nathalie Ahlbin, HR-konsult
11414

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, SACO-S och Polisförbundet region Väst nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp.
Omfattning: Heltid
Placeringsort: Alingsås

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 februari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg