Gruppchef digitalisering och verksamhetsutveckling, Stockholm

Organisation

Rättsavdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 mars 2023

Ansök senast

31 mars 2023

Referensnummer

C129524/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Gruppen information&e-förvaltning 1 består av tolv erfarna verksamhetsutvecklare och projektledare. Placeringen är i Stockholm, men tre medarbetare är placerade på andra orter. Gruppen ansvarar för att bidra till myndighetens digitalisering och verksamhetsutveckling utifrån sektionens ansvarsområde. Det berör både utveckling av kommunikation med medborgare såsom utveckling av Mina sidor och att tillsammans med processledare utveckla interna processer. Många av uppdragen sker i nära samverkan med IT, men inte alla. Uppdragen kan också handla om hur en funktion bäst bör vara organiserad. Gruppen utvecklar gemensam metodik och metoder för verksamhetsutveckling och stöttar hela vägen från verksamhetsanalys till införande och i vissa fall även i förvaltning.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för gruppen Information&e-förvaltning 1 rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Uppdraget som gruppchef med ansvar för digitalisering och verksamhetsutveckling innebär att arbeta mot uppsatta långsiktiga mål och resultat. Rollen handlar om att successivt och utifrån ramverk arbeta fram helheter. För att lyckas med uppdraget krävs hög samverkan med andra, inom och utom myndigheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • minst två års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare eller liknande med medarbetaransvar den senaste femårsperioden
 • minst två års erfarenhet av att driva digitaliseringsarbete och verksamhetsutveckling
 • för funktionen relevant högskoleexamen/högskoleutbildning

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • erfarenhet av motsvarande roll inom offentlig verksamhet
 • erfarenhet av motsvarande roll i en stor och komplex organisation
 • erfarenhet av att arbeta med personuppgiftsfrågor
 • erfarenhet av att arbeta med it-utveckling
 • kunskaper om författningar om informationsförvaltning och andra relevanta författningar för offentlig förvaltning
 • erfarenheter av metoder och modeller inom verksamhetsutveckling
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Sanna Nilsson, HR-konsult
sanna.nilsson@polisen.se

Liselott Ringborg, Rekryterande chef
010-563 91 59
liselott.ringborg@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani/SACO tfn: 010-563 85 79, Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10, Pär Renberg/Fackförbundet ST, tfn: 072-2465237, Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställning
 • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i ort Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 mars 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg