Gruppchef PKC, placering Göteborg

Organisation

Polisregion Väst

Län

Västra Götalands län

Utlyst

11 maj 2022

Ansök senast

25 maj 2022

Referensnummer

C88413/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens kontaktcenter (PKC)

PKC i region Väst är en del av ett nationellt verksamhetsområde som finns i sju polisregioner i Sverige. Verksamhetsidén är att ge människor en möjlighet att anmäla brott och få svar på frågor på ett snabbt och enkelt sätt under årets alla dagar, dygnet runt. PKC är en arbetsplats som ständigt utvecklas och får nya uppgifter.

PKC har i dagsläget arbetsplatser i Göteborg, Bengtsfors och Falkenberg.

Arbetsbeskrivning

Välkommen till Polisens kontaktcenter!

Man kan bara ta ett samtal åt gången men det samtalet kan vara det enda medborgarmötet allmänheten har med Polismyndigheten. PKC är första linjens brottsutredare och åtgärderna som vidtas här är ovärderliga senare i processen. Vi har vid årsskiftet genomfört organisatoriska förändringar, där vi nu arbetar i team på fasta tider. Varje team består av FU-ledare och operatörer och en gruppchef. Vi söker dig som vill vara med och utveckla teamarbetet i det lilla men med en förmåga att se en helhet där PKC i regionen arbetar mot samma inflöde. Du ska drivas av att få andra att växa och våga samt bidra till att både tillfälliga såväl som stadigvarande personal upplever stabilitet och trygghet. Med din förmåga att upprätthålla energi, fokus och engagemang i en förändringsbenägen sektion med mycket kapacitet och utvecklingsförmåga blir du en viktig del i PKC verksamheten.
På PKC är det av stor vikt att se sin egna roll i en helhet och att kunna läsa av verksamhetens behov som kan ändras under dagens gång. När verksamheten kräver ska du kunna inta en roll i driften, beroende vad du har med dig in och hur du utvecklas hos oss, det kan innebära både anmälningsupptagning, FU-ledning och/eller inta rollen som operativ ledare.

Som ny gruppchef introduceras du till PKC genom att gå operatörsutbildningen om du inte redan har den i bagaget.
På PKC har vi totalt 17 gruppchefer på fyra orter i region Väst med en platsansvarig gruppchef i varje ort som företräder övriga gruppchefer i en ledningsgrupp. I ditt ansvar som gruppchef ligger att ha en kontinuerlig dialog med platschefen och bidra till sektionens såväl som myndighetens gemensamma mål.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande inom den senaste femårsperioden
 • polisexamen eller annan utbildning i kombination med relevant erfarenhet inom Polismyndigheten.
 • erfarenhet av arbete inom en statlig myndighet
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • aktuell erfarenhet av att arbeta i region Väst
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Anna Lintula, tf Sektionchef
0722-373971

Matilda Skantze, HR-konsult
11414

Fackliga företrädare

SACO-S, ST inom Polisen, Polisförbundet, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare, om du inte redan idag är anställd inom myndigheten tillämpas provanställning om 6 månader.
Placeringsort; Göteborg

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 25 maj 2022. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg