Gruppchef till analytikerna vid sektionen Operativt stöd, Region Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

23 november 2022

Ansök senast

13 december 2022

Referensnummer

C113957/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polismyndigheten, region Stockholm har ca 7000 anställda. Regionen består av fyra polisområden; City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Operativt stöd är en specialistsektion som har en bred kompetens inom många verksamhetsområden. Vårt uppdrag är att förse PO Stockholm Nord med administrativt och operativt utredningsstöd inom ramen för en förundersökning. Operativt stöd omhändertar polisområdets behov beträffande beslagsverksamhet, operativ analys, finansiell utredning, bild och ljudhantering, förhör- och ljudutskrifter, fotokonfrontationer och administrativt stöd inom FU i jourmiljön.

Operativt stöd består av tio grupper: tre Beslagsgrupper, två grupper för Operativ analys, en grupp för Finansiell utredning, en Skrivstöd/admin, en Operativ expedition (OPEX) och två Bildexpedition (BILDEX). På sektionen arbetar drygt 90 medarbetare med ambitionen att bli fler under 2022/2023.

Om analytikerverksamheten:
Gruppens arbetsuppgifter innebär i huvudsak i att inhämta information via hemliga tvångsmedel, hantera stora mängder data, kartlägga och rekonstruera händelseförlopp samt ta fram bevis som kan användas i straffrättsliga förfarande. I förundersökningarna kommer analytikerna att jobba med att bearbeta och analysera stora informationsmängder i syfte att se samband och hitta spår/mönster. Dessa mönster kommer skapa en överblick över aktuellt ärende som i sin tur ger underlag för inriktningar och beslut i främst utredning av grova brott. Som analytiker kommer man arbeta i nära samarbete med utredare och spanings- eller förundersökningsledare. Tidvis kommer analytikerna att ingå i utredningsteam (PUG) där man aktivt deltar i utredningsarbetet.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för analytikerna rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området analys hemliga tvångsmedel och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. En viktig del i uppdraget som gruppchef för analytikerna är din förmåga att samverka och prioritera den operativa verksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • Svensk polisexamen alternativt annan för funktionen relevant akademisk utbildning alt motsvarande förvärvad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning
 • erfarenhet av utredning eller god kännedom om polisiära förundersökningar
 • god erfarenhet av intern samverkan
 • god vana av Office paketet

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna:

polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripandebeskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337]

Om inte länken är klickbar, kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Farhad Doosti, Rekryterande chef
072-531 38 90
farhad.doosti@polisen.se

Isabelle Danielsson, HR-konsult
070-243 03 53
isabelle.danielsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet (Mats Johansson), Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Stockholm, Solna

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 december 2022.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult Isabelle Danielsson, isabelle.danielsson@polisen.se.
Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället.

Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg