Sök

Gruppchef till beslagsverksamheten i Södertälje

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Södertälje

Län

Stockholms län

Utlyst

16 maj 2024

Ansök senast

30 maj 2024

Referensnummer

C193279/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker nu gruppchef för beslagsverksamheten på utredningssektionen, placering i Södertälje

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Stockholm syd är Sveriges största polisområde. Här bor och arbetar närmare 1 miljon invånare. Polisområde Stockholm syd är indelat i åtta lokalpolisområden: Globen, Farsta, Skärholmen, Nacka, Haninge/Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka och Södertälje. På polisområdesnivå finns utredningssektionen, grova brottsektionen, spaningssektionen, sektionen för brott i nära relation, sektionen för operativt stöd och utredningsjoursektionen. Vidare finns ett polisområdeskansli.

Operativt stöd är en specialistsektion som har en bred kompetens inom flera verksamhetsområden. Sektionens uppdrag är att förse polisområde Stockholm syd med administrativt och operativt utredningsstöd inom ramen för en förundersökning. Operativt stöd omhändertar polisområdets behov beträffande finansiell utredning, beslagsverksamhet, operativ analys, bild och ljudhantering, förhör- och ljudutskrifter samt fotokonfrontationer.

Arbetsbeskrivning

Som chef för beslagsgruppen rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området beslag och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Beslagsverksamheten svarar för att beslagtaget gods hanteras rättssäkert och inom ramen för fattade beslut. De hanterar inkomna beslag som förvaras i särskilda utrymmen i avvaktan på beslut i utredningar. I hanteringen av beslag ingår även godsutlämning, godsspårning och dokumentation. Arbetet utgår från en fastställd process som är styrd av lagar, rutiner och tidsramar. Beslagsverksamheten har ett nära samarbete med utredare, forensiker, it-forensiker samt andra myndigheter såsom ekobrotts-, kronofogde-, och åklagarmyndigheten till dess att beslagen ska lämnas ut till anspråkstagare alternativt säljas eller förstöras.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen alternativt relevant akademisk utbildning, eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare eller liknande den senaste femårsperioden.
 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.
 • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde.

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har/är:

 • Ingått i ledningsforum.
 • Erfarenhet av polisiärt utredningsarbete.
 • Utbildad förundersökningsledare..
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.
 • B-körkort.

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Lise-Lotte Langelotz, Sektionschef
070-842 21 12
lise-lott.langelotz@polisen.se

Anna-Carin Danielsson, HR-konsult
010-567 59 07
anna-carin.danielsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco, Seko Polisen, ST, Nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Arbetsort: Södertälje
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, VP 5:2, beredskap och helgtjänstgöring kan förekomma.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Gruppchef

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg