Gruppchef till brott i nära relation, barngruppen, i polisområde Gävleborg – placering Hälsingland

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Hudiksvall

Län

Gävleborgs län

Utlyst

19 januari 2023

Ansök senast

02 februari 2023

Referensnummer

C121687/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Polisregion Mitt har cirka 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Varje polisområde har en utredningssektion samt lokalpolisområden.

Polisområdet Gävleborg omfattas av 10 kommuner med totalt 285 000 invånare. Till polisområde Gävleborg hör de två lokalpolisområdena; Gästrikland och Hälsingland, ett polisområdeskansli och utredningssektionen.
Utredningssektionen är navet för den brottsutredande verksamheten inom polisområdet och har ett stort inflöde av ärenden. Sektionen består av flertalet arbetsgrupper inom områdena grova brott, brott i nära relation, spaning, jourverksamhet, beslag samt brott och ärendesamordning. Inom sektionen arbetar vi aktivt för att vara en stark samarbetspartner och en attraktiv arbetsplats, där kultur och likabehandlingsfrågor är viktiga.

Brott i nära relation 4 (BINR 4) är en nystartad grupp med geografisk placering i Hälsingland. Grupper arbetar med brottsutredningar där målsägandena är under 18 år. Gruppen kommer samarbeta nära den redan befintliga gruppen för ärenden i denna kategori, men även med arbetsgrupperna som hanterar målsägande över 18 år. I gruppen utreder vi huvudsakligen grova brott, där barn är målsägande. Majoriteten av ärendena leds av åklagare. Det sker idag ett nära samarbete mellan polis och åklagare för att utveckla arbetet inom brottsområdet. Vi söker nu dig som vill delta på denna resa och arbeta som gruppchef för BINR 4.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för BINR 4 rapporterar du till sektionschefen och ingår i utredningssektionens ledningsgrupp. I ledningsgruppen ansvarar ni tillsammans för att uppdrag genomförs och att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Svensk Polisexamen eller annan för funktionen relevant akademisk examen, alternativt arbetslivserfarenhet inom polismyndigheten som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare, gruppchef eller liknande den senaste femårsperioden.
 • Erfarenhet av brottsbekämpande arbete.
 • Erfarenhet av arbete från brott i nära relation.
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.

 • Vi ser det som meriterande om du även har:
 • Barnförhörsutbildning.
 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
 • FU-ledarutbildning.
 • Ingått i ledningsforum.
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.
 • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen.

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Max Forsström, Sektionschef, Utredningssektion PO Gävleborg
070-279 67 90
max.forsstrom@polisen.se

Anna-Carin Danielsson, HR-konsult
010-56 759 07
anna-carin.danielsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Hudiksvall

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 februari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg