Sök

Gruppchef till Brott i Nära Relation, PO Gävleborg med placering i Hälsingland

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Bollnäs

Län

Gävleborgs län

Utlyst

14 maj 2024

Ansök senast

03 juni 2024

Referensnummer

C193094/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 37 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Mitt är beläget mitt i landet med huvudort i Uppsala. Verksamheten i regionen är organiserad i tre polisområden: Uppsala, Västmanland och Gävleborg som tillsammans är indelade i åtta lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd åt polisverksamheten.

Polisområde Gävleborg är ett av polisområdena i region Mitt. Området gränsar till Dalälven och Uppland i söder och till Härjedalen och Medelpad i norr. Det geografiska området omfattar 10 kommuner. Polisområde Gävleborg är indelat två lokalpolisområden: Hälsingland och Gästrikland. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen i Gävleborg är organiserad i grova brott, brott i nära relation och brott mot barn, spaningsverksamhet, beslagsverksamhet, ärende- och brottssamordning samt grupper med funktionerna jourförundersökningsledning och utredningsjour. Utredningssektionen har ett polisområdesgemensamt uppdrag och utreder brott inom hela polisområdet.

Arbetsbeskrivning

Som chef för grupp vid utredningssektionen rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området Brott i Nära Relation och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
  • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
  • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
  • För rollen relevant eftergymnasial utbildning eller likvärdigt

  • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

  • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
  • Ingått i ledningsforum
  • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
  • Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
  • Erfarenhet av polisiärt arbete

Kontaktpersoner

Hampus Haettman, HR-konsult
hampus.haettman@polisen.se

Karin Wessén, Tf sektionschef
076-764 05 20
karin.wessen@polisen.se

Fackliga företrädare

Daniel Johnson, Polisförbundet, PO Gävleborg
073-075 39 13

Linnéa Hjelm, ST
010-567 54 95
linnea.hjelm@polisen.se

Joel Nordkvist , SEKO
073-067 74 29
joel.nordkvist@polisen.se

SACO
114 14

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Bollnäs, Hudiksvall, Ljusdal och Söderhamn
Arbetstid: Veckoplanerad 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Chef grupp

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg