Gruppchef till brott i nära relation PO Värmland

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Karlstad

Län

Värmlands län

Utlyst

17 mars 2023

Ansök senast

31 mars 2023

Referensnummer

C129482/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker dig som vill arbeta som gruppchef för en av våra grupper inom brott i nära relation (BINR 2). Vi är en grupp som bedriver kvalificerat utredningsarbete där vi tillsammans gör skillnad i många människors liv. Varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Region Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2200 medarbetare.

Utredningssektionen har ett polisområdestäckande uppdrag och bedriver verksamhet inom hela polisområde Värmland. Här finner vi grupperna för brott i nära relation där BINR 2 hanterar inriktning mot barn i första hand. Gruppen hanterar ärenden för hela polisområde Värmland som både är komplexa och ofta av större omfattning. Medarbetarna inom BINR-grupperna är placerade i Karlstad.

Arbetsbeskrivning

Som chef för brott i nära relation grupp 2 rapporterar du till sektionschef inom utredningssektionen samt ingår i sektionens ledningsgrupp. Tillsammans ansvarar ni för att uppdrag genomförs och att myndighetens förändrings- och utvecklingsarbeten uppfylls. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och resultat inom området brottsutredningar avseende brott i nära relation med inriktning mot barn i första hand, men även andra brott som hanteras på sektionen kan vara aktuella. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av personalansvar från den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • arbetserfarenhet från polismyndigheten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde inom utredningsverksamhet
 • erfarenhet av utredning av särskilda utsatta brottsoffer
 • polisexamen, alternativt annan utbildning och arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • FU-ledarutbildning

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs gärna mer om våra ledarkriterier här: polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337].

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Eva Högfeldt Pettersson, Rekryterande chef
070-6844564
eva.hogfeldt-pettersson@polisen.se

Malin Lindberg, HR-konsult
010-56 73053
malin-a.lindberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Arbetstagarorganisationer: SEKO polisen, ST inom polisen, Polisförbundet region Bergslagen och SACO-S nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Karlstad

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 mars 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg