Sök
Stäng Meny

Gruppchef till Brott i nära relation, Utredningssektionen, Uppsala

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Uppsala

Län

Uppsala län

Utlyst

18 september 2023

Ansök senast

02 oktober 2023

Referensnummer

C155814/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 36 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Till polisområde Uppsala hör de tre lokalpolisområdena; Uppsala/Knivsta, Enköping/Håbo och Norduppland, ett områdeskansli och Utredningssektionen.
Utredningssektionen är navet för den brottsutredande verksamheten inom polisområdet och har ett stort inflöde av ärenden. Sektionen består av flertalet arbetsgrupper inom områdena beslag, grova brott, brott i nära relation, spaning, jourverksamhet, ärendesamordning och administrativt stöd.
Brott i nära relation arbetar med brottsutredningar där målsägandena är över 18 år. I gruppen utredes huvudsakligen våldsbrott, brott mot person och sexualbrott. Majoriteten av ärendena leds av åklagare. Det sker idag ett nära samarbete mellan polis och åklagare för att utveckla arbetet inom brottsområdet. Vi söker nu dig som vill delta på denna resa och arbeta som gruppchef för BINR 1 i Region Mitt, polisområde Uppsala.

Arbetsbeskrivning

Som chef för Brott i nära relation rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området utredning och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, gruppchef eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • för funktionen relevant examen/utbildning

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • erfarenhet av att delta i samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
 • utbildning gällande förundersökningsledning
 • erfarenhet av utredningsarbete inom polisen

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • analys och helhetssyn
 • mål och resultat
 • utveckling och förändring
 • social säkerhet
 • muntlig och skriftlig kommunikation
 • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Andreas Pallinder, Rekryterande chef
076-107 19 60

Johannes Vilmark, HR-konsult
johannes.vilmark@polisen.se

Lina Lunneborg, Biträdande sektionschef
070-399 34 96

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO och Seko nås via Polisens växel 114 14.

Cecilia Fredlund, ST inom Polisen
010-5676199
cecilia.fredlund@polisen.se

Övrig information

Placeringsort:

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2023-10-02. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg