Gruppchef till HR-avdelningen i Stockholm

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 januari 2023

Ansök senast

06 februari 2023

Referensnummer

C122481/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Region Stockholm
Polisregion Stockholm har ca 7400 anställda. Inom de närmaste åren kommer regionen att tillföras ytterligare resurser fram till och med 2024. Regionen består av fyra polisområden (Stockholm Nord, Stockholm City, Stockholm Syd och Gotland), fyra regionala enheter (utredningsenhet, operativ enhet, gränspolisenhet och underrättelseenhet) samt ett regionalt kansli.

HR Stockholm består av cirka 20 personer fördelade på två grupper. Vi arbetar nära verksamheten och fungerar som ett konsultativt stöd med målet att stärka cheferna så att de känner sig trygga i sin arbetsgivarroll och i sitt ledarskap. Vi är i region Stockholm och inom HR-området i polisen inne i en intensiv förändrings- och utvecklingsfas och vi söker nu dig som vill anta utmaningen som gruppchef,

Arbetsbeskrivning

Som chef för en av grupperna inom HR-enheten Stockholm rapporterar du till HR-chefen samt ingår i HR Stockholms ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området arbetsmiljö och arbetsrätt och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • akademisk examen inom HR-området
 • minst sex månaders sammanhängande aktuell erfarenhet av att ha arbetat som chef med personalansvar
 • flerårig erfarenhet av brett verksamhetsnära HR arbete, företrädesvis inom staten
 • flerårig erfarenhet av arbete med arbetsrättsliga frågor
 • erfarenhet av att ha arbetat i en komplex/större organisation
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbeten

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
 • erfarenhet av arbete inom polisorganisationen

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Theresa Pierrou, Rekryterande chef
theresa.pierrou@polisen.se

Hanna Ågren, HR-konsult
hanna.agren@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owen, SACO, tfn 010-56 34 881; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38 710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6 februari 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg