Gruppchef till HR Väst, HR-avdelningen

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

24 november 2022

Ansök senast

08 december 2022

Referensnummer

C114151/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift i en växande polismyndighet? Vill du bli en del av vårt HR-team? Har du förmåga att utöva ett tillitsbaserat ledarskap? Vi söker nu dig som vill arbeta som gruppchef och tillsammans med drivna och engagerade medarbetare bidra till att göra skillnad för våra chefer, medarbetare och medborgare.

Polismyndigheten är indelad i polisregioner och avdelningar. HR-avdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd. Inom HR-avdelningen arbetar drygt 1000 medarbetare på olika orter i landet.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer polismyndighetens mål på kort och lång sikt. Ansvaret omfattar områdena arbetsgivarpolitik/avtal, chef- och medarbetarskap, arbetsmiljö och kompetensförsörjning inklusive polismyndighetens utbildningsverksamhet. Avdelningen ansvarar även för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna och myndighetens personalansvarsnämnd.

HR Väst utgör ett strategiskt och verksamhetsnära HR-stöd samt driver och implementerar HR-processer i verksamheten. HR Väst stöttar regionens chefer i alla förekommande HR-frågor t. ex. kompetensförsörjning, arbetsmiljöfrågor, förhandlingar, lönebildning, arbetsrättsliga frågor och andra villkorsfrågor. HR Väst leds av en HR-chef och en gruppchef. I gruppen finns HR-specialister, HR-partners och HR-konsulter med olika inriktningar och ansvarsområden. Polisregion Väst består av Västra Götalands och Halland län. Regionens huvudort är Göteborg. I regionen arbetar i nuläget omkring 5400 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till dialog, reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Som gruppchef kommer du samarbeta nära HR-chefen, medarbetarna och andra samverkanspartners för att driva, utveckla, samordna och följa upp arbetet inom HR Västs ansvarsområden. Som gruppchef inom HR är du direkt chef och verkar genom dina medarbetare. Du har förmågan att arbeta både relationsskapande och gränssättande med polismyndighetens och HR-avdelningens uppdrag i fokus. Fördelning av uppdrag görs i samråd med HR-chefen och kan variera över tid. Arbetet innebär ett stort eget ansvar och kräver förmågan att självständigt driva arbetet framåt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • HR-examen, personalvetarexamen eller annan utbildning i kombination med arbets-livserfarenhet som Polismyndigheten bedömer är relevant för tjänsten.
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
 • erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete.
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • erfarenhet av att ha arbetat i en komplex/större organisation

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå.

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna: polisen.se/ledarkriterier/

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Hanna Ågren, HR-konsult
hanna.agren@polisen.se

Johan Nilve, Rekryterande chef
0730387693

Fackliga företrädare

Saco-S, 114 114; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422

Övrig information

Placeringsort: Göteborg. Efter dialog kan annan placeringsort inom region Väst vara aktuell.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 8:e december 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg