Sök

Gruppchef till IT-Säkerhet

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

27 maj 2024

Ansök senast

28 juni 2024

Referensnummer

C195410/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Nu söker vi en gruppchef till sektionen för IT-säkerhet, IAM Identitet. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

I dagsläget består it-avdelningen av närmare 1 200 medarbetare som tillsammans sköter drift, säkerhet, utveckling, underhåll och inköp av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor och upphandlingar med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Sektionen IT-säkerhet har nationellt funktionsansvar för informations- och IT-säkerhet samt signalskydd. I uppgifterna ingår ett process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering. Vidare ingår ansvar för beslut om vad som ska säkerhetsövervakas, inklusive vilka källor som ska anslutas och vilka analysregler som ska skapas. IT-säkerhet ansvarar för utredningar när system- och säkerhetsövervakningen med flera har upptäckt säkerhetsincidenter eller säkerhetsbrister. IT-säkerhet ska även ge stöd till utveckling och förvaltning, ansvara för att genomföra säkerhetstester, granskning och uppföljning av IT-säkerheten.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef rapporterar du till sektionschefen för IT-säkerhet samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Som gruppchef på IT-avdelningen har du både personalansvar för din grupp samtidigt som du är produktägare för dina produkter.

Som gruppchef för IAM Identitet leder du det dagliga arbetet i teamet enligt agila principer och du arbetar tillsammans med teamet för att förbättra arbetssätt, uppdatera prioritering och löpande leverera nytta för verksamheten. Gruppen har en central roll inom Polisens IT-säkerhetsinfrastruktur där vi utvecklar och sköter driften av produkter för Polisens Identity & Access management (IAM) inklusive PKI miljön.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Minst 2 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare, projektledare eller liknande, inom IT (under den senaste femårsperioden)
 • Erfarenhet av att leda och delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Erfarenhet av produktutveckling inom IT-området
 • Erfarenhet av IT-säkerhet
 • Relevant akademisk examen inom IT, alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • Ingått i ledningsforum eller ledningsgrupp
 • Erfarenhet av arbete med drift, utveckling och förvaltning av komplexa PKI-miljöer med höga krav på säkerhet
 • Erfarenhet av formellt personalansvar
 • Teknisk förståelse för exempelvis utveckling, kryptering eller certifikatshantering
 • Erfarenhet av att arbeta på myndighet eller ett större företag som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Alfredh Öhrnberg, HR-konsult
alfredh.ohrnberg@polisen.se

rekryterande chef
010-5641159

Övrig information

Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Chef grupp

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg