Sök
Stäng Meny

Gruppchef till Samordningssektionen, Regionala utredningsenheten RUE, Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 november 2023

Ansök senast

11 december 2023

Referensnummer

C162588/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Region Stockholm består av fyra polisområden, City, Syd, Nord och Gotland, regionala enheter samt ett regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Den Regionala Utredningsenheten RUE ansvarar för de brott i den nationella brottskatalogen som ska utredas på regional nivå. Regionala Utredningsenheten organiseras i Samordningssektionen, Bedrägerissektionen, Utredningssektionen, Delgivningssektionen, Aktionsgruppssektionen, Brottsoffer- och personsäkerhetssektionen, Spaningssektion, Forensisk sektion, It-forensiska sektioner, Internationell grov organiserad brottslighetssektionen, Människohandelssektionen IGOB samt Teknikspaningssektionen.

Samordningssektionen är en ny sektion på enheten och består idag av fem grupper: en grupp för brottssamordning, två grupper för ärendesamordning, två beredningsgrupper varav en grupp är lokaliserad i Stockholm och en grupp är lokaliserad på Gotland. Samordningssektionen har skapats som en del i polisregionens förflyttning till ett mer offensivt och förebyggande förhållningssätt i det brottsbekämpande uppdraget.

Nu söker vi dig som vill vara gruppchef för en av grupperna som hanterar ärendesamordning. Vi söker dig som vill vara med att bygga upp en modern och effektiv ärende- och brottssamordning i Region Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Ärendesamordningsgruppen är en nybildad grupp. Gruppens uppdrag ar bland annat att bedöma, besluta, fördela och samordna i förundersökningar som kommer in till den Regionala utredningsenheten. Samordning kommer att ske lokalt, regionalt samt nationellt i samverkan och i enlighet Polismyndighetens riktlinjer och strategier.

Uppdraget som gruppchef för Samordningssektionen

Som chef för gruppen rapporterar du till sektionschef samt ingår i Samordningssektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • svensk polisexamen eller alternativt för funktionen relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • nationell utbildning i förundersökningsledning

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför den egna organisationen
 • erfarenhet av att arbeta enligt PUG metodiken (metodstöd för utredning av grova våldsbrott).

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • analys och helhetssyn
 • mål och resultat
 • utveckling och förändring
 • social säkerhet
 • muntlig och skriftlig kommunikation
 • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Kontaktpersoner

Camilla Ulander Mertzig, Rekryterande chef
camilla.ulander@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Saco, Seko Polisen, ST, nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställning:

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp.
 • Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provanställning.
 • Placering, inledningsvis Stockholm och fr.o.m. sommaren 2024 flyttar Utredningssektionen till nya lokaler i Farsta.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 11 december 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult Monika Gråhammar tfn 0725-118829.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg