Sök

Gruppchef till utredningsgrupp 2 LPO Hässleholm

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Osby

Län

Skåne län

Utlyst

08 juli 2024

Ansök senast

05 augusti 2024

Referensnummer

C201475/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare, organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polismyndigheten, region Syd har ca 6 000 anställda och består av Skåne, Blekinge, Kalmar samt Kronobergs län.

Inom lokalpolisområde Hässleholm jobbar idag ca 80 medarbetare. Lokalpolisområdet ansvarar för polisverksamheten i kommunerna Hässleholm, Osby och Östra Göinge. I lokalpolisområdets uppdrag ligger bland annat ansvar för brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete, ingripandeverksamhet, brottsutredning samt service till allmänheten, t.ex. receptions- och passverksamhet.

Vi söker nu dig som vill arbeta som gruppchef för utredningsgrupp 2 i lokalpolisområde Hässleholm med placering i Osby.

Utredningsgrupp 2 har ett huvuppdrag att hantera mängdbrott och ungdomsbrott i LPO Hässleholm tillsammans med utredningsgrupp 1 men med grundläggande ansvarsområde Osby och Östra Göinge kommuner. Gruppchefstjänsten består i ett tillikauppdrag som FU-ledare och i övrigt kommer gruppen bestå i renodlad FU-ledare samt ett antal utredare som hanterar både mängdbrott, häktade samt ungdomsärenden.

Inom LPO Hässleholm kommer ett tätt samarbete ske med övrig verksamhet som områdespolisgrupp, ingripandeverksamhet och Stöd/service.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för utredningsgrupp 2

Som chef för utredningsgrupp 2 rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp. Du verkar som gruppchef för utredningsgruppen i Osby där du tillsammans med gruppchefen för utredningsgrupp 1 Hässleholm ansvarar för utredningsverksamheten i lokalpolisområdet. Inom gruppchefsuppdraget ansvarar ni för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete.

Som gruppchef kommer du att ha verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar för gruppen. Du ansvarar för gruppens resultat och stöttar och stödjer gruppen i dess arbete. Utifrån uppdraget coachar, stödjer och motiverar du dina medarbetare att nå sin fulla potential. I din roll företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som gruppchef eller arbetsledare inom den senaste femårsperioden
 • svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) alternativt annan utbildning som Polismyndigheten bedömer relevant för tjänsten
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • B-körkort

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som gruppchef eller arbetsledare inom polismyndigheten inom den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av utredningsarbete
 • erfarenhet av polisarbete i yttre tjänst
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av att delta i/ driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • förundersökningsledarutbildning
 • kunskaper i, för tjänsten, relevanta datorsystem
 • arbetsmiljöutbildning

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • analys och helhetssyn
 • mål och resultat
 • utveckling och förändring
 • social säkerhet
 • muntlig och skriftlig kommunikation
 • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Kimberly Uvelid, HR-konsult
kimberly.uvelid@polisen.se

Niklas Årcén, Rekryterande chef
010-5618883
niklas.arcen@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Per Elmberg
010-562 03 43

ST, Johan Källström
070-27 91 146

SACO-S region Syd, Carina Ivarsson
070-148 73 00

Seko Polisen, Monica Veberg
070-549 11 35

Övrig information

Arbetsort: Placering i utredningsgrupp 2 i Osby inom LPO Hässleholm
Arbetstid: Flexibel arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg