Gruppchef till Utredningsjour grupp 1 på Utredningssektionen vid PO Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

23 september 2022

Ansök senast

06 oktober 2022

Referensnummer

C104359/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polisregion Bergslagen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Polisområde Örebro är indelat i fyra lokalpolisområden: LPO Hallsberg, LPO Karlskoga, LPO Örebro och LPO Lindesberg samt en utredningssektion och ett kansli. Utredningssektionen består av 11 grupper varav 3 grupper inom utredningsjour, 3 grupper inom BINR, bedrägeribrott, grova brott, utredningsexpedition, beslag samt spaning.

Kulturen vid PO Örebro präglas av myndighetens verksamhetsidé ”närmare medborgarna, mer tillgängliga och tillsammans leder vi det brottsbekämpande arbetet för trygghet, rättssäkerhet och demokrati”, där helheten går före delarna. Vi arbetar dagligen med att få till en helhetssyn där alla delar är lika viktiga för det slutgiltiga målet.
Nu söker utredningssektionen en gruppchef som på direkt nivå ska leda utredningsjour grupp 1.

Gruppen består av förundersökningsledare som verkar i jourmiljön som Jourhavande förundersökningsledare med all typ av förundersökningsledning, från det initiala i ett operativt skede till färdigställande av förundersökningsprotokoll till åklagarmyndigheten. I gruppens uppdrag ligger att samverka med i stort sett alla andra verksamheter inom Polismyndigheten samt även externa aktörer så som åklagare, försvarare och socialtjänst. Verksamheten är händelsestyrd och kräver stor flexibilitet.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för utredningsjour grupp 1

Som chef för jourgruppen rapporterar du till sektionschef samt ingår i utredningssektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens jourverksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen alternativt akademisk examen
 • Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande under den senaste femårsperioden
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • Ingått i ledningsforum
 • Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

My Bessgård, Rekryterande chef
my.bessgard@polisen.se

Hampus Haettman, HR-Konsult
hampus.haettman@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO-S, Fackförbundet ST och SEKO Polisen. Samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef, grupp.
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid ort Örebro

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6/10 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg