Sök
Stäng Meny

Gruppchefer BF/IGV till lokalpolisområde Norrtälje

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

15 mars 2024

Ansök senast

18 april 2024

Referensnummer

C182335/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 36 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Region Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten. Slutligen finns det även ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Regionen har ca 7000 medarbetare.

I polisområde (PO) Stockholm Nord bor närmare en miljon invånare. Ännu fler arbetar, passerar och vistas här varje dag. Vårt geografiska område sträcker sig över 14 kommuner - från delar av Stockholm stad med Sveriges nationalarena till förort, landsbygd och skärgård ut till Sveriges territorialvattengräns i öst. Polisområde Stockholm nord är indelat i sju lokalpolisområden: Norrtälje, Täby, Sollentuna, Solna, Rinkeby, Järfälla och Vällingby.

Lokalpolisområde (LPO) Norrtälje är ett av sju lokalpolisområden i PO Stockholm Nord. Norrtälje kommun är Stockholms till ytan största kommun och upptar ca tredjedel av Stockholms län. Kommunen har tre tätorter; Rimbo, Hallstavik och centralorten Norrtälje där polisstationen är belägen. Antalet invånare är ca 60 000 och är stadigt ökande. Under sommarhalvåret tredubblas invånarantalet. Variationen i LPO Norrtälje är stor, allt från tätort och glesbygd till hav och skärgård. I Lokalpolisområdet ligger också tre stora hamnar med gränsövergångar vilket gör att vi har ett särskilt ansvar i PO Stockholm Nord kopplat till regionala fokusområdet Central arena Fysisk gräns. Lokalpolisområdet har ett väl utvecklat samarbete med kommunen med Medborgarlöften och Samverkansöverenskommelse.

LPO Norrtälje har drygt 100 medarbetare och ökande, fördelade på 2 utredningsgrupper, 2 stöd & servicegrupper, 5 BF/IGV-grupper, 1 områdespolisgrupp och en riktad grupp. I polishuset finns egen arrest med JFUL-bemanning och jourutredare dygnet runt.

Vi söker nu gruppchefer till BF/IGV.

Arbetsbeskrivning

Som chef för en BF/IGV-grupp rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i lokalpolisområdets ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området brottsförebyggande samt ingripande verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde
 • förundersökningsledarutbildning

 • Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
 • polisinsatschefsutbildning
 • erfarenhet av att arbeta som yttre befäl

 • När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • analys och helhetssyn
 • mål och resultat
 • utveckling och förändring
 • social säkerhet
 • muntlig och skriftlig kommunikation
 • skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Charlotte Ericson, LPO-chef, Norrtälje
nås via Polisens växel 114 14

Andrea Uddman, HR-konsult
073-076 37 31
andrea.uddman@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placeringsort: Norrtälje

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 12 april 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg