Gruppchefer till arrestgrupper i Halmstad och Varberg, PO Halland

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Halmstad

Län

Hallands län

Utlyst

09 april 2023

Ansök senast

05 juni 2023

Referensnummer

C135242/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu två gruppchefer till arresten i Halmstad och Varberg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisområde Halland
Polisområde Halland är ett av fem polisområden i Polisregion Väst med huvudsäte i Halmstad. Polisområde Halland sträcker sig över sex kommuner och är indelat i fyra lokalpolisområden: Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett polisområdeskansli.

Lokalpolisområde Halmstad
Lokalpolisområde Halmstad ingår i polisområde Halland. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.

Lokalpolisområde Varberg
Lokalpolisområde Varberg ingår i polisområde Halland. Inom lokalpolisområdet finns det ingripande- och brottsförebyggande verksamhet, utredningsgrupper samt stöd och service.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef rapporterar du till chefen för lokalpolisområdet samt ingår i dess ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området arrestverksamhet och dess resultat, men bistår även andra stöd/service-funktioner och samverkar med övriga gruppchefer. Även arbete i arresten kan förekomma. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

I huvuduppdraget ingår att utveckla lokalpolisområdets verksamhet utifrån en helhetsyn på vårt uppdrag och arbete. Vi arbetar serviceinriktat för att möta polisområdets lägesbild och händelser kopplade till Hallands geografiska område. Du behöver ha förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang. I rollen som gruppchef leder du en grupp medarbetare som sätter medborgaren i fokus. Tillsammans ska vi säkerställa ett professionellt bemötande och rättssäker behandling av de frihetsberövade. Ditt uppdrag är att fortsätta utveckla denna verksamhet i linje med polisens styrmodell. Du behöver därför ha ett gediget intresse av att bidra till utveckling av både verksamheten och metoderna som stödjer det arbete som bedrivs i syfte att skapa ett tryggt och säkert samhälle.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

- Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
- Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde eller liknande, exempelvis arbete inom psykiatrin, kriminalvården eller behandlingshem
- Polisexamen eller annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

- Ingått i ledningsforum
- Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
- Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
- Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar förmågor inom följande:

  • Analys och helhetssyn
  • Mål och resultat
  • Utveckling och förändring
  • Social säkerhet
  • Muntlig och skriftlig kommunikation
  • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, SACO-S och Polisförbundet region Väst nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placering i Halmstad eller Varberg. Ange önskad placeringsort när du ansöker.

Vid frågor kontakta Kajsa Hård, HR-konsult, eller rekryterande chefer Gustav Rosén Zetterberg (LPO Halmstad) och Anders Wiss (LPO Varberg). Samtliga nås via polisens växel 114 14.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 5 juni 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg