Handläggare för anmälningsmottagning och delgivning i Uddevalla

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Utlyst

19 juli 2022

Ansök senast

17 augusti 2022

Referensnummer

C96651/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5 000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Fyrbodal
Polisområde Fyrbodal omfattar 17 kommuner och är organiserat i tre lokalpolisområden; västra Fyrbodal, östra Fyrbodal och södra Fyrbodal. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett områdeskansli. Resor kan förekomma mellan orterna vid behov.

Polismyndigheten söker en person som ska arbeta med delgivning och anmälningsmottagning i Uddevalla. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att ditt huvudsakliga ansvarsområde och arbetsuppgifter blir att arbeta med delgivningsverksamhet och anmälningsmottagning, där initiala utredningsåtgärder ingår. Du kommer att ha kontakt med externa aktörer såsom andra svenska myndigheter.

Du blir myndighetens ansikte utåt och kan vara besökarens första kontakt med polisen. Du kommer möta människor som har råkat ut för svåra händelser. Våra besökare ska känna sig trygga och väl omhändertagna i kontakten med oss. Du ska kunna informera och vägleda och ge råd på ett enkelt och begripligt sätt. Varje kund ska bemötas objektivt utifrån sitt ärende.

Kvalifikationer

Vi söker dig som uppfyller följande krav:
  • Avslutad och godkänd gymnasieutbildning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande.
  • Arbetslivserfarenhet inom service och administration.
  • Erfarenhet av arbete som innefattar bemötande av människor som t ex reception, kundtjänst, butik eller inom vården eller socialtjänst.
  • God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system.
  • Goda IT kunskaper och vana att arbeta i Officepaketet.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.


  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
  • Erfarenhet av administration och/eller handläggning från statlig myndighet i Sverige.
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta inom Polismyndigheten eller annan statlig myndighet.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal på engelska.


Personliga egenskaper:
Uppdraget kräver att du är noggrann, har en utpräglad känsla för rättssäkerhet och service samt har förmågan att skapa förtroende och bjuda in till ett öppet samtalsklimat.

Vi söker dig som arbetar strukturerat, är noggrann och värdesätter hög kvalitet i ditt arbete, men också är flexibel och har förmåga att prioritera när situationen kräver det. Du är social, serviceinriktad och har alltid fokus på att leverera ett bra bemötande samt har en hög förmåga att skapa förtroende och goda relationer med allmänhet, medarbetare samt andra samarbetspartners.

Du trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och viljan att bidra till en positiv stämning i arbetsgruppen. Du driver ditt arbete framåt själv och har en positiv attityd vilket medför att du gärna ser lösningar istället för problem.

Du är en god företrädare för polisen, agerar rättssäkert och arbetar för att stärka myndighetens förtroende hos allmänheten. Polisen ska spegla samhället och ta tillvara på den kompetens som mångfald tillför.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Maria Hallberg, Gruppchef
Nås via Polisens växel 114 14.

Jeanette Bohlin, HR-konsult
jeanette.bohlin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Placeringsort: Uddevalla
Start: september eller enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakt HR-konsult Jeanette Bohlin via jeanette.bohlin@polisen.se

Vi planerar till att genomföra intervjuer vecka 34 och vecka 35.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Vänligen säkerställ att det tydligt framgår hur du uppfyller de uppställda kraven samt hur du eventuellt uppfyller meriterna.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin via jeanette.bohlin@polisen.se.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg