Handläggare inom Allmän handling och Kontaktförbud till PO Skaraborg

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Skövde

Län

Västra Götalands län

Utlyst

21 september 2022

Ansök senast

05 oktober 2022

Referensnummer

C103230/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker en Handläggare som ska arbeta med Kontaktförbud och Allmän handling med placering i Skövde. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Väst
Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en regional underrättelseenhet och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Skaraborg
Polisområde Skaraborg omfattar femton kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: LPO västra Skaraborg med Lidköping som huvudort och LPO östra Skaraborg med Skövde som huvudort. Övergripande i PO Skaraborg finns också en utredningssektion och ett områdeskansli.

Utredningssektionen PO Skaraborg
Utredningssektionen är indelad i sju grupper med olika verksamhetsinriktningar. Det finns en grupp för utredning grova brott, två grupper för brott i nära relation, två spaningsgrupper, en Jour FU-ledningsgrupp och en verksamhetsstödsgrupp. Verksamhetsstödsgruppen består av finansiella utredare, operativa analytiker, brottssamordnare, internationell handläggare, administratör, handläggare multimedia, samt spaningssamordnare.

Polisområde Skaraborg söker nu dig som är intresserad av att arbeta som Handläggare och stärka upp vårt specialistteam inom utredningssektionen.

Arbetsbeskrivning

Som Handläggare inom kontaktförbud och allmän handling, har du en central roll och stöttar hela PO Skaraborg med din specialistkompetens. Du kommer tillhöra verksamhetsstödsgruppen.

Som Handläggare Kontaktförbud/Allmän handling är du en del i den dagliga hanteringen av handläggningsärenden. Arbetet innebär att handlägga inkomna ansökningar om kontaktförbud samt inkomna begäran rörande allmänna handlingar samt tillhörande sekretessprövningar. Arbetsuppgifterna består i att hantera, diarieföra samt yttra dig i dessa olika ärenden.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som uppfyller följande krav:
  • eftergymnasial utbildning inom juridik eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • god datorvana

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • erfarenhet av handläggning inom offentlig förvaltning i närtid
  • goda kunskaper om lagstiftning rörande offentlighet och sekretess
  • erfarenhet av handläggning av utlämnande av ärenden enligt tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen


Du behöver ha en helhetssyn och förståelse för polisens uppdrag och mål. Arbetstempot kan vara högt och du behöver kunna agera med lugn och gott omdöme även under stressade situationer. Det är viktigt att du är öppen för utveckling och förändring av metoder och arbetssätt.

Vi ser gärna att du har lätt för att se mönster och sammanhang i komplex information och är bra på att förmedla både muntliga och skriftliga beslut.

Som person har du en god samarbetsförmåga med en känsla för lagspel då du är en del i ett team där både interna och externa parter bidrar med sin del för att nå det gemensamma målet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Marlene Andersson Wikman, Rekryterande chef
Nås via Polisens växel 114 14.

Andreas Wedebrand, Chef utredningssektionen
Nås via Polisens växel 114 14.

Jeanette Bohlin, HR-konsult
Nås via Polisens växel 114 14.
jeanette.bohlin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga företrädare för ST inom Polisen, SEKO Polisen, SACO-S och Polisförbundet region Väst nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Fackliga företrädare för Polisförbundet region Väst, ST inom Polisen, SEKO Polisen och SACO-S nås via polisens växel 114 14.

Placeringsort: Skövde.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult Jeanette Bohlin.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg