Sök
Stäng Meny

Handläggare multimedia, Funktionsinriktad polisutbildning, Region Mitt, Uppsala,Västerås,Gävle

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Län

Utlyst

15 januari 2024

Ansök senast

28 februari 2024

Referensnummer

C169689/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Drömmer du om att bli polis? Sitter du idag med arbetslivserfarenhet inom utredning eller analys samt en högskoleexamen som du önskar att du kunde kombinera med att arbeta som polis och därigenom bidra till att göra vårt samhälle tryggt och säkert? Då har vi en spännande utmaning för dig! Under våren 2024 kommer vi rekrytera till den funktionsinriktade polisutbildningen (FPU).

Vad innebär den funktionsinriktade polisutbildningen?
Den funktionsinriktade polisutbildningen är en grundutbildning till polis för prioriterade funktioner i Polismyndighetens verksamhet. Studierna löper på heltid med en hög studietakt under 1 år med ca 15 närstudieveckor som är obligatoriska och sker på tilldelat lärosäte, Linnéuniversitetet. Utbildningen vänder sig till specifika målgrupper som bär med sig särskild kompetens och erfarenhet, vilket gör att utbildningen kan komprimeras i omfattning och utformning. Deltagare på FPU är anställda och har en fast lön under utbildningen.

Sökande som får anställning kommer utbildas till polis i enlighet med Funktionsinriktad polisutbildning (Polisförordning 2014:1104 samt Förordning om utbildning till polisman 2014:1105).

Efter avslutade och godkända studier och aspirantutbildning samt säkerhetsprövning anställs deltagaren som polisassistent, får en tillsvidareanställning och placeras vid Polisregion Mitt, utredningssektionen med funktionen handläggare multimedia och placering i Uppsala, Västerås eller Gävle.

Läs mer om den funktionsinriktade polisutbildningen: polisen.se/jobb-och-utbildning/bli-polis/polisutbildningen/funktionsinriktad-polisutbildning/

Beskrivning av din blivande arbetsplats
Region Mitt består av polisområde Västmanland, Uppsala samt Gävleborg.
Den regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion, en bedrägerisektion samt regionalt IT-brottscentrum. Sektionerna finns representerade i samtliga polisområden.

Möjliga placeringsorter är Uppsala, Västerås och Gävle.
Du anger önskemål om placering i enkäten vid ansökan.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare multimedia är du ett stöd för utredningsverksamheten i Region Mitt, PO Västmanland, PO Uppsala och PO Gävleborg. Du kommer att jobba med att stödja utredningsverksamheten med utredningsåtgärder såsom att hantera bild och filmmaterial inom ramen för förundersökningar.

Du har till uppgift att inhämta, bearbeta och analysera filmmaterial för att sedan leverera underlag till utredare i syfte att driva brottsutredningar framåt vilket innebär att inhämta film och bild från olika kameror. Vara ett tekniskt stöd i hanteringen av multimediaundersökningar. Exportera och konvertera filmer med olika format. Bildförbättra bild och film. Sammanställa, analysera, redigera, visualisera och föredra material såväl internt som externt. Du kommer att skapa bildbilagor till förundersökningsprotokoll och hjälpa till att strukturera och visualisera information inom ramen för utredningen.

Vidare kommer du att bearbeta och sammanställa material från mobiltelefoner i form av media och text. Du kommer även ha en roll som kunskapsstöd inom utredningsverksamheten.

Det kan även tillkomma allmänna polisiära arbetsuppgifter efter verksamhetensbehov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • Som lägst högskoleexamen inom exempelvis IT/teknik eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant.
  • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet för funktionen på heltid och i närtid som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen, exempelvis arbete med bild, film och ljud i olika system
  • Svenskt B-körkort (manuell växel)
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda IT-kunskaper gällande vanligt förekommande hårdvara och operativsystem (tester kan komma att genomföras vid intervjun)

  • Det är meriterande om du har:
  • Utredningsvana
  • Dokumentationsvana från utbildning eller arbetslivserfarenhet
  • God kunskap i program till stöd för visualisering eller presentationer, såsom PowerPoint
  • Utomnordiska språkkunskaper utöver engelska, där du kan använda språket obehindrat i din yrkesutövning

Sökande måste även uppfylla behörighetskraven och antagningskraven till polisutbildningen. Vänligen läs mer om dessa här:
polisen.se/jobb-och-utbildning/bli-polis/antagningskrav/

Personliga egenskaper
Vi söker nu dig som har både fallenhet för multimedia samt ett stort intresse för teknik. Rollen som handläggare med inriktning på arbete med multimediaundersökningar ställer höga krav på förmågan att samarbeta och medverka till ett bra arbetsklimat. Du bör ha förmågan att inhämta, värdera och systematisera information. Du kan jobba snabbt och leverera underlag inom begärd tid och är noggrann och systematisk med ett utvecklat sinne för struktur och metodik.

Du är serviceinriktad och har viljan och förmågan att hjälpa andra. Det är viktigt att du är van vid att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt, då ärendenas prioriteringar ställer höga krav på självständighet och flexibilitet med lösningsfokus. Du ska kunna känna engagemang, vara effektiv, ha förmåga att lyssna och förhålla dig objektivt samt ha stor integritet. Att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass är viktigt för oss. Hos oss kommer du att ställas inför utmanande situationer, din grundtrygghet är därför avgörande för att du ska trivas och må bra i rollen som polisanställd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Omid Farhand, Tf. Gruppchef
072-7362780
omid.farhand@polisen.se

Emelie Spate, HR-konsult
Emelie.spate@polisen.se

Fackliga företrädare

ST Region Mitt Linnéa Hjelm
010-56 754 95

SACO, SEKO och Polisförbundet nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Uppsala, Västerås eller Gävle.

Rekryteringsprocessen:
Första urvalet baseras på enkätsvar samt inkomna ansökningshandlingar. De sökande som går vidare kallas till en digital informationsträff som planeras till v.10 eller v.11.

Efter den digitala informationsträffen sker prövningar vid Plikt och prövningsverket från vecka 13 på deras kontor antingen i Malmö, Stockholm eller Göteborg.

De som blir godkända på prövningarna kommer därefter att bli inbjudna till en anställningsintervju till sökt funktion. Tester kan komma att genomföras.

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning som handläggare under genomförande av den funktionsinriktade polisutbildningen inklusive introduktion.
Tidsbegränsad anställning som polisaspirant under aspirantutbildningen (6 månader) i Polisregion Mitt.
Tillsvidareanställning som polisassistent erbjuds efter godkänd utbildning samt efterföljande godkänd aspirant. Anställningen inleds med en 6 månaders provanställning.

Under utbildningen och aspirantutbildningen utgår lön på 29,000 kr/månad. Efter godkänd utbildning, godkänd aspirantutbildning och säkerhetsprövning görs en individuell lönesättning utefter sökt funktion.

Har du en pågående tillsvidareanställning inom Polismyndigheten behåller du din anställning och dina anställningsförmåner och får ett tillfälligt placeringsbeslut under genomförandet av den funktionsinriktade polisutbildningen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 februari 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg