Sök
Stäng Meny

Handläggare multimedia, funktionsinriktade polisutbildningen, Region Väst, PO Skaraborg

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Skövde

Län

Västra Götalands län

Utlyst

16 januari 2024

Ansök senast

29 februari 2024

Referensnummer

C172192/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Drömmer du om att bli polis? Sitter du idag med arbetslivserfarenhet samt en högskoleexamen som du önskar att du kunde kombinera med att arbeta som polis och därigenom bidra till att göra vårt samhälle tryggt och säkert? Då har vi en spännande utmaning för dig! Under våren 2024 kommer vi rekrytera till den funktionsinriktade polisutbildningen (FPU).

Vad innebär den funktionsinriktade polisutbildningen?

Den funktionsinriktade polisutbildningen är en grundutbildning till polis för prioriterade funktioner i Polismyndighetens verksamhet. Studierna löper på heltid med en hög studietakt under 1 år med ca 15 närstudieveckor som är obligatoriska och sker på tilldelat lärosäte. Utbildningen vänder sig till specifika målgrupper som bär med sig särskild kompetens och erfarenhet, vilket gör att utbildningen kan komprimeras i omfattning och utformning. Deltagare på FPU är anställda och har en fast lön under utbildningen.

Sökande som får anställning kommer utbildas till polis i enlighet med Funktionsinriktad polisutbildning (Polisförordning 2014:1104 samt Förordning om utbildning till polisman 2014:1105).

Efter avslutade och godkända studier och aspirantutbildning samt säkerhetsprövning anställs deltagaren som polisassistent, får en tillsvidareanställning och placeras vid region Väst, PO Skaraborg, utredningssektionen med funktionen handläggare multimedia och placering i Skara, Falköping eller Skövde.

Läs mer om den funktionsinriktade polisutbildningen: polisen.se/jobb-och-utbildning/bli-polis/polisutbildningens/funktionsinriktad-polisutbildning/

Polisregion Väst

Polisregion Väst består av Hallands län och Västra Götalands län. Verksamheten i regionen är organiserad i fem polisområden: Fyrbodal, Halland, Skaraborg, Storgöteborg och Älvsborg som tillsammans är indelade i 16 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

PO Skaraborg

Polisområde Skaraborg är ett av fem polisområden i polisregion Väst.
Polisområde Skaraborg sträcker sig över 15 kommuner och är indelat i två lokalpolisområden: västra Skaraborg och östra Skaraborg. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett polisområdeskansli.

Utredningssektion

Utredningssektionen i polisområde Skaraborg är organiserad i grova brott, spaning, brott i nära relation, verksamhetsstöd och jourhavande FU-ledare. Utredningssektionen har ett polisområdesgemensamt uppdrag och utreder brott inom hela polisområdet.

Möjliga placeringar för funktionen är Skara, Falköping och Skövde.

Arbetsbeskrivning

Som multimediahandläggare är du ett stöd för utredningsverksamheten inom PO Skaraborg och dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att hantera bild och filmmaterial inom ramen för förundersökningar, men även att stötta inom IT-relaterade utredningsåtgärder. Du kommer att tillhöra utredningssektionen och ha ett tätt samarbete med utredarna i hela polisområdet, men även samarbeta med övriga sex handläggare inom multimedia.

I rollen ingår bland annat:
 • Analys, sammanställa, redigera och visualisera material från mobiltelefonextraktioner
 • Konvertera filmer till spelbart material
 • Bildförbättring
 • Klippa ihop filmer
 • Vara behjälplig vid inhämtning av övervakningsfilm
 • Korridorstöd för IT-relaterade utredningsåtgärder

Du kommer även att stödja utredningsverksamheten i att scanna av sociala medier och andra internetsidor samt fungera som kunskapsstöd i verksamheten. I arbetet ingår att föredra ärenden såväl internt som externt, exempelvis i tingsrätt eller för åklagare varför du behöver vara bekväm med att hålla presentationer. Resor och arbete på annan ort förekommer.

Det kan även tillkomma allmänna polisiära arbetsuppgifter efter verksamhetensbehov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Som lägst högskoleexamen inom exempelvis IT/teknik eller annat område som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • Minst två års relevant arbetslivserfarenhet för funktionen på heltid och i närtid exempelvis arbete med bild, film och ljud i olika system.
 • God datorvana och ett stort intresse för IT
 • Goda kunskaper i bildredigeringsprogram och vana att hantera bildmaterial, exempelvis bild- och filmredigering
 • Goda kunskaper i Office-paketet, framförallt i Excel
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • Svenskt B-körkort, manuell växel

 • Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete i IT-support
 • God kunskap i program till stöd för visualisering eller presentationer, såsom PowerPoint
 • Utomnordiska språkkunskaper utöver engelska, där du kan använda språket obehindrat i din yrkesutövning

Sökande måste även uppfylla behörighetskraven och antagningskraven till polisutbildningen. Vänligen läs mer om dessa här:

polisen.se/jobb-och-utbildning/bli-polis/antagningskrav/

Personliga egenskaper

För att lyckas och trivas i rollen som multimediahandläggare har du ett stort intresse för teknik och en fallenhet för IT. Du är duktig på att inhämta, värdera och systematisera information samt förstå komplexa sammanhang. Ditt arbetssätt är strukturerat och metodiskt där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom givna tidsramar. Som multimediahandläggare är du serviceinriktad med god förmåga att samarbeta med andra samt medverka till ett bra arbetsklimat. Då även andra arbetsuppgifter av olika slag kan tillkomma ställer funktionen stora krav på självständighet och flexibilitet med lösningsfokus.

Att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass är viktigt för oss. Hos oss kommer du att ställas inför utmanande situationer, din grundtrygghet är därför avgörande för att du ska trivas och må bra i rollen som polisanställd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jennifer Prim, HR-konsult
jennifer.prim-citraro@polisen.se

Marlene Andersson Wikman, Gruppchef
114 14

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen kontaktas via polisens växel 114 14

Övrig information

Placeringsort: Skara, Falköping eller Skövde.
Arbetstid: Schemalagd studietid. Efter godkänd aspirantutbildning arbetar du i region Väst.
Tillträde: Anställningsstart v.45/46 med inledande introduktion 2-3 veckor på framtida arbetsplats samt en preparandutbildning med start v. 48. Detta sker innan den funktionsinriktade utbildningen startar v. 3 2025.
Funktion och placering: Under studietiden anställs du som handläggare
Arbetsort: Under den verksamhetsförlagda utbildningen är du placerad i PO Skaraborg. Studierna under den funktionsinriktade polisutbildningen sker mestadels på distans med ca 14 så kallade närstudieveckor som är obligatoriska och sker på plats Malmö Universitet.

Kontaktpersoner:
Har du frågor om den funktionsinriktade polisutbildningen eller om funktionen efter genomförd och godkänd aspirant är du välkommen att kontakta: Marlene Andersson, nås via polisens växel 114 14.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: jennifer.prim-citraro@polisen.se

Fackliga företrädare
Saco-S, Polisförbundet, Seko Polisen, ST inom Polisen nås via polisens växel 114 14.

Rekryteringsprocessen:
Första urvalet baseras på enkätsvar samt inkomna ansökningshandlingar. De sökande som går vidare kallas till en digital informationsträff som planeras till v. 11.

Efter den digitala informationsträffen sker prövningar vid Plikt- och prövningsverket från v. 13 på deras kontor antingen i Malmö, Stockholm och Göteborg.

De som blir godkända på prövningarna kommer därefter att bli inbjudna till en anställningsintervju till sökt funktion. Tester kan komma att genomföras.

Anställningsvillkor:
Tidsbegränsad anställning som handläggare under genomförande av den funktionsinriktade polisutbildningen inklusive introduktion.
Tidsbegränsad anställning som polisaspirant under aspirantutbildningen (6 månader) i polisregion Väst.
Tillsvidareanställning som polisassistent erbjuds efter godkänd utbildning samt efterföljande godkänd aspirant. Anställningen inleds med en 6 månaders provanställning.

Under utbildningen och aspirantutbildningen utgår lön på 29,000 kr/månaden. Efter godkänd utbildning, godkänd aspirantutbildning och säkerhetsprövning görs en individuell lönesättning utefter sökt funktion.

Har du en pågående tillsvidareanställning inom Polismyndigheten behåller du din anställning och dina anställningsförmåner och får ett tillfälligt placeringsbeslut under genomförandet av den funktionsinriktade polisutbildningen.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 29/2 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg