Handläggare till rättsavdelningen i Norrköping, visstidsanställning

Organisation

Rättsavdelningen

Län

Östergötlands län

Utlyst

14 februari 2022

Ansök senast

25 maj 2022

Referensnummer

C76535/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Ta chansen att prova på en spännande tjänst inom polisen! Vi söker en handläggare på visstid, t.o.m. 30/1 2022.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med att handlägga samt besluta avseende vid rättsenheten förekommande förvaltningsärenden, inom området ordningslag. Vidare förekommer även administrativa göromål - såsom registrering av ärenden, diarieföring och posthantering. Detta är en allmän visstidsanställning på heltid tom 30/12-2022.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
  • 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • god vana att använda dator i ditt dagliga arbete

  • Meriterande
    Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du har en hög integritet samt ett strukturerat arbetssätt med förmåga att prioritera och arbeta systematiskt. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga; att du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare lyssnar, kommunicerar och löser du konflikter konstruktivt. Du är trygg, stabil och har god självinsikt samt kan skilja på det personliga och professionella. Du är initiativtagande och är van att arbeta flexibelt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Jenny Beauregard Camp, Gruppchef
073-807 21 66
jenny.beauregard-camp@polisen.se

Anna Sevenheim, HR-konsult
073-089 90 28
anna.sevenheim@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: Fredrik Bergh SACO, tfn 010-563 91 37 Sofia Ask Polisförbundet, tfn 010-563 87 10, ST sektion Södermanland, st.region-ost@polisen.se, Karna Tillheden SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Placeringsort: Norrköping
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg