Sök
Stäng Meny

Handläggare till regionala utredningsenhetens Forensiska Analysteam Kungsholmen

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

18 september 2023

Ansök senast

02 oktober 2023

Referensnummer

C153703/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu handläggare! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionala utredningsenheten har en stödjande funktion gentemot polisområdena och har som huvudsakligt uppdrag att bekämpa den grova, organiserade samt systemhotande brottsligheten. Uppdraget är att kraftigt försvåra möjligheterna att bedriva denna typ av allvarlig brottslighet samt att effektivt förhindra ekonomisk vinning genom brottsligheten. Visst ansvar för seriebrott och livsstilskriminella ligger också hos Regionala utredningssektionen.

Forensiskt Analysteam (FA-teamet) har flera olika ansvarsområden. Bland några kan nämnas regional träffrapportshantering (nationella såväl som internationella), forensisk operativ analys inom ramen för regional brottssamordning, förgranskning inom ramen för forensisk station, biträde i kalla fall-utredningar, handläggning och administrering av spår och material för förvaring i regionala spårrum samt hantering av regionens spårsäkringssatser vid sexualbrott. Vi är idag 13 medarbetare i teamet som gemensamt tar ansvar för de olika ansvarsområdena. Vi lyder under Forensisk sektion som har ett övergripande ansvar för regionens kriminaltekniska verksamhet, forensisk station, operativ forensisk analys och forensiskt verksamhetsstöd. Nationellt forensiskt centrum innehar processansvaret för den forensiska verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består till största delen av att analysera resultat av forensiska brottsplats- och laboratorieundersökningar med målet att finna ytterligare forensiska möjligheter för att öka lagföring, upptäcka brottstrender och seriebrottslighet. Du ska sammanställa och visualisera komplex information på ett noggrant, strukturerat och lättförståeligt sätt. Uppdraget utförs bl.a. i samverkan med dina medarbetare i teamet, sektionen och i dialog med förundersökningsledare och utredare i brottsundersökningar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant akademisk examen, polisexamen eller examen från utbildning med inriktning mot beteendevetenskap, sociologi, eller annat relevant område. Alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
  • Viss erfarenhet av utrednings- eller analysarbete avseende större informationsmängder, bl.a. i syfte att finna mönster
  • Goda IT-kunskaper och erfarenhet av dator som arbetsverktyg
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

  • Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av kriminalteknik eller forensiskt arbete (ej IT-forensik)
  • Kunskap om utredningsarbete
  • Svenskt B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är serviceinriktad samt att du på ett strukturerat och noggrant sätt arbetar för att uppnå våra gemensamma mål. Du har en förmåga att arbeta enskilt likväl som i grupp. Arbetsuppgifterna ställer krav på din analytiska förmåga och du behöver vara uthållig i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid din kommunikativa förmåga och vi tror att det är viktigt att du är stabil som person och är trygg i dig själv då du ofta kan komma att hantera material som kan uppfattas som stötande eller obehagligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Eva Wettborg, Gruppchef
070-895 14 86
eva.wettborg@polisen.se

Ann-Charlotte Sand, Gruppchef
010-563 33 74
ann-charlotte.sand@polisen.se

Martina Wahlgren, HR-konsult
076-110 14 57
martina.wahlgren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg