Sök
Stäng Meny

Handläggare till regionala utredningsenhetens Forensiska station Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

18 september 2023

Ansök senast

02 oktober 2023

Referensnummer

C155292/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu handläggare! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionala utredningsenheten har en stödjande funktion gentemot polisområdena och har som huvudsakligt uppdrag att bekämpa den grova, organiserade samt systemhotande brottsligheten. Uppdraget är att kraftigt försvåra möjligheterna att bedriva denna typ av allvarlig brottslighet samt att effektivt förhindra ekonomisk vinning genom brottsligheten. Visst ansvar för seriebrott och livsstilskriminella ligger också hos Regionala utredningsenheten.

Region Stockholms forensiska stationer tillhör organisatoriskt Forensisk sektion som i sin tur lyder under Regionala utredningsenheten, och de Forensiska Stationerna är förlagda geografiskt på tre platser, nämligen polishusen i Solna, Kungsholmen och Flemingsberg. Vi söker handläggare till samtliga tre platser.


Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består av att på ett kvalitetssäkert sätt hantera, ta emot, paketera och vidaresända gods och spår som ska undersökas av Nationellt Forensiskt Centrum (NFC), Rättsmedicinalverket (RMV) eller annan instans. Vidare kommer du att ge råd till förundersökningsledare om vilket material som ska undersökas vidare, hur begäran bör prioriteras samt stödja med forensisk kunskap och erfarenhet under utredningens gång. Du kommer att genomföra undersökningar, som inte kan ske på brottsplats, i därför anpassade lokaler.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Utbildning inom företrädelsevis naturvetenskap, polisexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Körkort med B-behörighet

  • Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av att ha arbetat inom laborativ miljö
  • Erfarenhet av utredningsarbete

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är serviceinriktad samt att du på ett strukturerat och noggrant sätt arbetar för att uppnå våra gemensamma mål. Du har en förmåga att arbeta enskilt likväl som i grupp. Arbetsuppgifterna ställer krav på din analytiska förmåga och du behöver vara uthållig i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid din kommunikativa förmåga och vi tror att det är viktigt att du är stabil som person och är trygg i dig själv då du ofta kan komma att hantera material som kan uppfattas som stötande eller obehagligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Monika Ivert, Gruppchef
010-565 82 19
monika.ivert@polisen.se

Martina Wahlgren, HR-konsult
076-110 14 57
martina.wahlgren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg