Sök
Stäng Meny

HR-konsulter till Rekrytering och bemanning i Kalmar

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Kalmar

Län

Kalmar län

Utlyst

15 september 2023

Ansök senast

29 september 2023

Referensnummer

C155647/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu två HR-konsulter med erfarenhet och intresse av rekrytering till sektionen Rekrytering och bemanning. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rekrytering och bemanning är en del av HR-avdelningen och ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom framförallt rekrytering. Sektionen består av ca 180 medarbetare som nationellt ansvarar för Polismyndighetens rekrytering samt administration inom framförallt rekrytering och anställning. Bemanningsgrupp syd finns placerade i Malmö och i Kalmar. Din placering blir Kalmar.

Du kommer att ingå i en grupp med drygt 25 erfarna, självgående kollegor som ser värde av vad olikheter kan tillföra i ett team, samt verkar för att gemensamt ta ansvar för uppdraget i sin helhet och värna om varandras arbetsmiljö samtidigt som vi har kul på jobbet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara del i ett viktigt samhällsuppdrag genom att rekrytera medarbetare till Sveriges största myndighet. Uppdraget innebär att självständigt driva parallella rekryteringsprocesser och agera som konsultativt HR-stöd till rekryterande chefer inom ditt ansvarsområde. Arbetet innebär många olika kontakter vilket betyder att du behöver tycka om att samverka med olika personer, vara både kommunikativ och lyhörd för olika behov samt ha förmåga att omsätta detta utifrån vad etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning förutsätter. Det är en självklarhet att vi arbetar gemensamt i gruppen samt bidrar till våra gemensamma mål, löpande utveckling i vardagen, samarbete och trivsel.

Idag sker merparten av processens delar via digitala miljöer, men resor i landet i ringa omfattning kan förekomma när detta i samråd med chef bedömts lämpligt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom HR-området, eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Minst två års erfarenhet av att i närtid självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser, inkl. tillhörande administration.
  • Kunskaper om och tillämpat kompetensbaserad intervjuteknik.
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av rekrytering inom offentlig sektor företrädesvis statlig sektor

Personliga egenskaper

Rollen förutsätter att du trivs med att självständigt, driva, planera och nå resultat. Du är lyhörd för andras behov och kan omsätta andras tankar till konkreta handlingar genom god kommunikation samtidigt som du genom din roll företräder riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. Du ser det självklart att vara uppdaterad inom ditt ansvarsområde samt företräda professionen med ett professionellt förhållningssätt som inger förtroende och bygger goda relationer inom organisationen. Du värdesätter goda relationer även inom ditt team och bidrar med ditt sätt att vara till gynnsamma effekter på uppsatta mål, utveckling, arbetsmiljö och trivsel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Martin Brorsson, Tf gruppchef
072-502 39 35
martin.brorsson@polisen.se

Maria Morfiadaki, Tf gruppchef
010-56 15397
maria.morfiadaki-papavramidi@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, SACO tfn 010-563 8579, Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Tom Johnsson, ST inom Polisen tfn 0769-47 00 30; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Kalmar

Välkommen med din ansökan i form av CV och svar på våra enkätfrågor senast den 29 september 2023. Observera att vi i denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan samt besvara enkätfrågorna utförligt. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta rekryterande chef.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till rekryterande chef.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg