HR-partner till nationella avdelningarna i Stockholm

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

19 januari 2023

Ansök senast

06 februari 2023

Referensnummer

C121602/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

De nationella avdelningarna ska tillgodose verksamhetens och ledningens behov av strategisk styrning, verksamhetsnära stöd och stöd av mer administrativ karaktär.
HR-avdelningen är en av Polismyndighetens nationella avdelningar. Avdelningen ansvarar för att skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd inom Polismyndigheten. HR-avdelningen ska tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer polismyndighetens mål på kort och lång sikt. Avdelningen ansvarar för myndighetens övergripande arbete bl.a. inom områdena kompetensförsörjning, arbetsgivarpolitik/avtal, chef- och medarbetarskap, arbetsmiljö och kultur. Avdelningen ansvarar också för att genomföra polismyndighetens utbildningsverksamhet samt för myndighetens rekryteringar. Avdelningen ansvarar även för samarbetet på nationell nivå med arbetstagarorganisationerna och för myndighetens personalansvarsnämnd. Inom HR-avdelningen arbetar drygt 1 000 medarbetare på olika orter i landet.
Vid HR nationella avdelningar är vi ett tjugotal medarbetare och vi tillsammans utgör det verksamhetsnära stödet för ledning och chefer inom våra nationella avdelningar. I gruppen finns HR-partners, HR-konsulter och HR-specialister med olika inriktningar.

Arbetsbeskrivning

Som HR-partner kommer du att, tillsammans med dina kollegor, utgöra ett verksamhetsnära HR-stöd för ledning och chefer inom en eller flera nationella avdelningar. Du förväntas ge styrning och stöd till verksamheten när det gäller att realisera de strategiska inriktningarna inom HR-området och bidra till att utveckla en effektiv styrning och ledning av verksamheten. I uppdraget ingår också att kunna ge operativt stöd i HR-frågor inom t.ex. arbetsrätt, arbetsmiljö, lönebildning, kompetensförsörjning och chefsförsörjning.
Tillsammans med HR-kollegor planerar och genomför du utbildnings- och informationsinsatser som stärker de nationella avdelningarnas chefer i arbetsgivarrollen med målsättningen att verksamheten ska utvecklas och varje chef ska utvecklas i sitt ledarskap.
Du kommer även i ditt uppdrag ges möjlighet att delta i till exempel nationella nätverk, projekt och utvecklingsarbeten och där bidra med erfarenhet och kompetens med Polismyndighetens bästa i fokus.

Kvalifikationer

  • Akademisk utbildning inom HR-området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Flera års erfarenhet av HR-arbete varav minst tre års erfarenhet av liknande HR-arbete
  • Erfarenhet av att utgöra ett proaktivt och verksamhetsnära stöd till verksamhetens chefer
  • Mycket god förmåga att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer
  • Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och i skrift
  • Goda kunskaper inom arbetsrätt

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av motsvarande roll från en stor eller komplex organisation
  • Stor erfarenhet av att självständig driva utvecklingsuppdrag
  • Erfarenhet av fackliga förhandlingar

Personliga egenskaper:

För att bli framgångsrik och trivas i rollen som HR-partner bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll.
Det är viktigt att du har god helhetssyn, tycker om mixen av operativa och strategiska frågor. Du har en god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta HR-strategier i verksamheten för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Saco-S: Lawen Dehghani, Polisförbundet: Sofia Ask, 010-563 87 10, Fackförbundet ST: Johan Gertz, 010-567 70 92, Seko Polisen: Karna Tillheden, 010-561 66 27.

Övrig information

Placeringsort: Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6/2 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg