HR-partner till regionala utredningsenheten i Malmö

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

22 september 2022

Ansök senast

05 oktober 2022

Referensnummer

C104101/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål.

HR-Syds uppdrag är att inom Polisregion Syd driva de myndighetsgemensamma målsättningarna inom kompetensförsörjning, chefs- och medarbetarskap, arbetsmiljö och arbetsgivarutveckling. HR-Syd leds av en HR-chef och två gruppchefer. Inom avdelningen finns HR-konsulter, HR-specialister med olika inriktningar samt HR-partners. Vi söker nu en HR-partner till regionala utredningsenheten med placering i Malmö. Du kommer vara placerad på Svågertorp tillsammans med flera HR-kollegor, men verka ute i verksamheten en stor del av tiden.

Polisregion Syd sträcker sig över fyra län; Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Skåne. Regionen är uppdelad i fem polisområden, fyra regionala enheter samt ett regionkansli. Den regionala utredningsenheten ansvarar för olika typer av utredningsverksamhet och arbetar även med exempelvis spaningsverksamhet, forensisk verksamhet (kriminalteknisk och IT-relaterad) samt brottsoffer- och personsäkerhet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som HR-partner kommer du att utgöra ett verksamhetsnära HR-stöd för ledning och chefer. Du förväntas ha ett konsultativt förhållningssätt och kunna driva samt implementera HR-processer i verksamheten. Du kommer att vara ett stöd i så väl operativa som strategiska frågor kopplade till chefs- och kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrättsliga/avtalsfrågor, förhandling och lönebildning.

Du ingår i ledningsgrupp och bidrar med din kompetens utifrån ditt ansvarsområde samt verkar för att utveckla effektiv styrning och ledning av verksamheten. I din roll ingår också att hålla utbildningar samt att genomföra workshops inom HR-området. Arbetet är självständigt men du kommer att ha nära samarbete med kollegor i såväl kärnverksamheten som inom HR och övriga stödavdelningar.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • akademisk examen inom HR-området eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • flera års erfarenhet av HR-arbete varav minst tre års erfarenhet av liknande HR-arbete i närtid
  • erfarenhet av att utgöra ett proaktivt och verksamhetsnära stöd gällande samtliga delar i ARUBA-processen
  • erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • erfarenhet av arbete i Office-paketet.

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • erfarenhet av liknande arbete inom offentlig verksamhet.

För att bli framgångsrik och trivas i denna roll är det viktigt att du har god helhetssyn, tycker om mixen av operativa och strategiska frågor samt har förmåga att omsätta strategier till handling med en strukturerad och pedagogisk förmåga.

Du är trygg i din yrkesroll, stabil och uthållig i dina uppdrag samtidigt som du kan bedöma och lösa uppgifter pragmatiskt när tillfället kräver det. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du är lyhörd och samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål med goda resultat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Charlotte Lindberg, Rekryterande chef
0730-49 61 41
charlotte.lindberg@polisen.se

Johanna Tapper, HR-konsult
johanna.tapper@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01, Polisförbundet: Sofia Ask, 010-563 87 10, Fackförbundet ST: Johan Gertz, 010-567 70 92, Seko Polisen: Karna Tillheden, 010-561 66 27.

Övrig information

Placeringsort: Malmö

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20 september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer C104101/2022 via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM alt. kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg