Sök

HR-specialist inom arbetsmiljö till HR Stockholm

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

13 maj 2024

Ansök senast

03 juni 2024

Referensnummer

C191875/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu en HR-specialist till HR-avdelningens enhet HR Stockholm. Du vill bidra till utvecklingen av Sveriges största myndighet och tillsammans med professionella HR-kollegor utveckla och omsätta hållbara HR-processer med kärnverksamheten i fokus. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens kort- och långsiktiga mål. Inom HR-avdelningen arbetar ca 900 medarbetare på olika orter i landet. Du kommer att vara placerad i HR Stockholm och stötta Polisregion Stockholm där det arbetar ca 8 400 medarbetare varav ca 900 är chefer.

HR Stockholm består av 24 engagerade medarbetare och du kommer vara placerad på Kungsholmen, Stockholm. Det finns möjlighet att arbeta hemifrån upp till två dagar i veckan när verksamheten tillåter.

Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor på:
polisen.se/erbjudande

Arbetsbeskrivning

Som HR-specialist inom arbetsmiljö kommer du framför allt att stödja chefer i att ta det delegerade arbetsgivaransvaret i komplexa individärenden så som rehabiliteringsprocesser. Du kommer även att planera och genomföra utbildnings- och informationsinsatser som stärker regionens chefer i
arbetsgivarrollen med målsättningen att verksamheten ska utvecklas och varje chef ska utvecklas i sitt ledarskap. I uppdraget kan det även ingå att delta i nationella nätverk, projekt och utvecklingsarbeten samt bedriva hälsofrämjande insatser ur ett strategiskt perspektiv.

Du arbetar självständigt, men i nära samarbete med andra HR-kollegor inom HR Stockholm. I allt arbete ska du bidra med din erfarenhet och kompetens med Polismyndighetens bästa i fokus.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk examen inom personalområdet
  • Aktuell erfarenhet av motsvarande roll
  • Flerårig erfarenhet av arbete inom HR, företrädesvis från offentlig verksamhet
  • Flerårig erfarenhet av och intresse för att hålla i utbildningar inom arbetsmiljöområdet
  • Erfarenhet av att självständigt driva utvecklingsuppdrag
  • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av motsvarande funktion inom statlig verksamhet
  • Erfarenhet av hälsofrämjande arbete
  • Relevanta vidareutbildningar inom arbetsmiljöområdet

PERSONLIGA EGENSKAPER
För att lyckas i uppdraget bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du behöver vara en självgående och initiativrik person som snabbt kan sätta dig in i olika arbetsuppgifter och situationer samt gillar att ta dig an nya utmaningar. Vidare är du resultatinriktad, lösningsfokuserad och strukturerad. Det är viktigt att du är prestigelös, har mycket lätt för att samarbeta och genom konstruktiv dialog skapar du förtroendeingivande relationer på olika nivåer i organisationen. Du har även god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Hög integritet är en självklarhet när du arbetar inom HR och Polismyndigheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Marie Håkansson, TF gruppchef HR Stockholm
marie-m.hakansson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Arbetstid: Dagtid med förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: HR-Specialist

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till rekryterande chef.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg