Internetinhämtare kryptovaluta till Regionalt it-brottscentrum i Örebro

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Örebro

Län

Örebro län

Utlyst

23 september 2022

Ansök senast

07 oktober 2022

Referensnummer

C104326/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Vi söker nu internetinhämtare med inriktning kryptovaluta som kan vara med och vidareutveckla verksamheten.

Polismyndigheten, region Bergslagen har cirka 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Örebro, Värmland och Dalarna, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionalt It-brottscentrum (RC3) är en egen sektion under den regionala utredningsenheten. Sektionen består av It-forensiska grupper, ISÖB (internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn) regionens kameragrupp samt den nystartade Deskgruppen. Deskgruppen innefattar Komplexa Cyberbrottsutredare (KCB), Internetinhämtning, operativa analytiker och Desk-funktion. Deskgruppen fungerar stödjande och kompetenshöjande för utredningsverksamheten inom it-relaterade frågor. Deskgruppen kommer successivt att byggas upp och har blandade kompetenser som på olika sätt hjälper till att bidra till ökad förmåga och kunskap om it-relaterad brottslighet.

Arbetsbeskrivning

Som internetinhämtare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bevissäkra, bearbeta, analysera och protokollera inhämtat material från internet inom ramen för pågående förundersökning. Arbetet kan ske individuellt eller i utredningsteam.

Du kommer att få medverka vid teknik- och metodutveckling inom området i region Bergslagen men också nationellt. Samverkan med andra polisregioner, avdelningar, myndigheter och externa organisationer både nationellt och internationellt förekommer.

Verksamheten ska präglas av högt säkerhetsmedvetande och med hög rättssäkerhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har/är:
 • Polisexamen eller akademisk utbildning inom beteendevetenskap, systemvetenskap/IT, kriminologi eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som relevant.
 • Goda och breda it-kunskaper.
 • Van användare av internet och sociala medier och har god kunskap om
 • internet och dess beståndsdelar.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Körkort B (manuell växellåda).

 • Det är meriterande om du även har:
 • Kunskap om virtuella valutor.
 • Erfarenhet av att spåra och analysera kryptovaluta.
 • Erfarenhet av analys av nätverkstrafik, inklusive paketdata.
 • Programmeringskunskaper.
 • Erfarenhet av att analysera skadlig kod.

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Det krävs god förmåga att arbeta i grupp med eget ansvarstagande mot gruppens gemensamma mål, men du ska också kunna arbeta självständigt.

Vi söker dig som har god social kompetens samt bra kontakt- och samarbetsförmåga. Vidare ser vi att du är lyhörd, flexibel, strukturerad, noggrann och har ordningssinne. Du måste klara av att hantera material av grov karaktär såsom våld, sexuella övergrepp eller liknande.

Arbetet som internetinhämtare kräver ett stort intresse för internetteknik och områden som har beröring med detta. Eftersom området kännetecknas av en snabb utveckling, både tekniskt och tjänstemässigt, krävs ett stort eget intresse för kunskaps- och kompetensutveckling

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Tobias Lord, Gruppchef Desk-grupp regionalt it-brottscentrum
070-321 17 60
tobias.lord@polisen.se

Anna-Carin Danielsson, HR-konsult
010-567 59 07
anna-carin.danielsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga representanter för ST, Saco, SEKO och Polisförbundet i region Bergslagen nås via vår växel
114 14

Övrig information

Arbetsort: Örebro
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, VP 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 7 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig HR-konsult. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg