It-forensiker till Regionalt it-brottscentrum i Karlstad

Organisation

Polisregion Bergslagen

Kommun

Karlstad

Län

Värmlands län

Utlyst

03 augusti 2022

Ansök senast

19 augusti 2022

Referensnummer

C97144/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Vi söker nu it-forensiker till it-brottscentrum med placering i Karlstad som har ett stort intresse för it-utvecklingen, är noggrann och har en god förmåga att analysera och se sammanhang. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Bergslagen omfattar Dalarnas, Värmlands och Örebro län med Örebro som huvudort. I regionen arbetar ca 2200 medarbetare. Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa it-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid utredningsenheten organiseras bland annat Utredningssektionen, Aktionssektion Bergslagen, Forensiska sektionen och Regionalt it-brottscentrum.

Regionalt it-brottscentrum har verksamhet på tre platser i regionen; Karlstad, Borlänge och Örebro. Sektionen är polisregion Bergslagens knutpunkt för it-relaterad brottslighet med uppdraget att höja den regionala förmågan avseende alla brott med it-inslag. Inom Regionalt it-brottscentrum finns utredningsgrupper som arbetar med komplexa cyberbrott (KCB), internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB) och ett bedrägericenter. Inom sektionen finns också den allmänna kamerabevakningsgruppen (AKB) och it-forensiska grupper.

Arbetsbeskrivning

En it-forensikers arbetsuppgifter är bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att arbeta med undersökningar av datorer, mobiltelefoner och andra digitala lagringsmedia exempelvis navigationsutrustning i bilar, övervakningsutrustning mm. Du biträder vid husrannsakningar där it kan vara inblandat. I tjänsten ingår att närvara som vittne eller sakkunnig i rätten. Det förekommer även att du sitter med i förhör i de ärenden som du arbetar med. Du bör känna till att du kan bli exponerad för material som kan upplevas stötande och obehagligt och detta är något som du behöver fundera igenom.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Gymnasieexamen
  • Mycket goda it-kunskaper på både hård- och/eller mjukvarunivå
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • B-körkort

  • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
  • Dokumenterad relevant utbildning inom företrädesvis it-forensik, t.ex. NCFI Modul 2 eller informationssäkerhet
  • Eftergymnasial utbildning inom it, gärna högskoleexamen, och/eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
  • Erfarenhet av arbetsuppgifter inom it-forensik och it-forensiska verktyg
  • Erfarenhet inom informationssäkerhet, programmering, databaser, operativsystemet Linux i servermiljö, mobiltelefoner eller mobiltelefonsystem

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har mycket hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Du har en mycket god förmåga att arbeta enskilt såväl som i grupp. Du är noggrann, ordningsam och har en god förmåga att prioritera samt se det väsentliga. Rollen som it-forensiker kräver även att du har en analytisk förmåga och kan se sammanhang. Du ska även ha ett stort intresse och se utmaningen i att följa it-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Jonas Björneholt, Rekryterande chef
jonas.bjorneholt@polisen.se

Marie Forssten, Sektionschef
marie.forssten@polisen.se

Linda Axner, HR-konsult
010-567 52 66
linda.axner@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, ST, SACO och SEKO
114 14

Övrig information

Placeringsort: Karlstad

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg