IT Forensiker till utveckling av automatiserad textanalys inom dekryptering, visstid, Linköping NFC

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

30 mars 2022

Ansök senast

25 maj 2022

Referensnummer

C82475/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Vi söker nu ytterligare en person till projektverksamheten på visstidsanställning i ca.1 år, inom Mjukvaruforensik på Informationstekniksektionen, NFC Linköping. Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Nationell forensiskt centrum
Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi ansvarar för hela den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl Nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. Vi är drygt 600 medarbetare på totalt tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vårt största laboratorium och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

Informationstekniksektionen
På Informationstekniksektionen har vi en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, sensorteknik, elektronik och mobiltelefoni. Förutom it-forensiska undersökningar arbetar vi också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Sektionens har i uppdrag att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra it-forensiken som utförs i hela polisen. Vi är omkring 90 medarbetare och finns i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Mjukvaruforensikgruppen består idag av elva medarbetare som främst arbetar med att utföra forensiska undersökningar med koppling till mjukvara. Gruppen behöver nu förstärkas av en person på visstidsanställning i ca 1 år, för arbete med H2020-projekt (EU-finansierade projekt). Arbetet innebär bland annat att skapa hel- eller halvautomatiserad analys av texter från olika källor för tillämpning inom bl.a. fältet dekryptering, och att koppla denna utveckling mot behov inom H2020-projekten. Arbetet innebär samarbete med såväl nationella som internationella aktörer inom FoU-området, vilket medför en del tjänsteresor.

Kvalifikationer

KRAV
Vi vill att du som söker har:
 • Godkänd och avslutad magisterexamen inom datorteknik, teknisk
 • fysik, statistik och maskininlärning eller motsvarande teknisk
  utbildning som myndigheten bedömer som relevant.
 • goda kunskaper i programmering
 • mycket goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift
 • goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift

 • MERITERANDE KUNSKAPER
  Det är meriterande om du har arbetat med:
 • NLP eller maskininlärning
 • flera olika plattformar och operativsystem, t.ex. Windows, Mac OS
 • och Linux
 • datainsamling och databehandling
 • datasäkerhet och kryptoteknik
 • forskning och utveckling inom närliggande ämnesområden såsom it-
forensik och penetrationstestning.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och viljan att koordinera projekt inom en verksamhet där många olika kompetenser och roller ska samverka. Du har en pedagogisk insikt och kan tydligt förmedla ett budskap. Du trivs med att arbeta på egen hand såväl som i grupp. Du är självgående, metodisk och kvalitetsmedveten samtidigt som du har ett förtroendeingivande bemötande.

Då rollen innebär många internationella kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en kulturell medvetenhet och ett relationsskapande sätt. I dessa kontakter krävs god kommunikativ förmåga och en vilja att nätverka, samtidigt som man ska vara lojal det egna uppdraget.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Silvia Toth , HR-konsult
silvia.toth@polisen.se

Mikael Johansson, Rekryterande chef
010-562 84 24

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask tfn 010-56 38710; Fackförbundet ST nås via Polisens växeln tfn 114 14; SEKO Polisen Anders Sandqvist tfn 010-56 91167, SACO Philip Engström tfn 010-562 89 30

Övrig information

Placeringsort: Linköping

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg