Sök
Stäng Meny

It-forensisk samordnare till regionalt IT-brottscentrum i Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

28 mars 2024

Ansök senast

25 april 2024

Referensnummer

C185440/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vår utredningsenhet söker vi två it-forensiska samordnare som är strukturerade, ambitiösa och professionella. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vid region Stockholms utredningsenhet finns sektionen Regionalt IT-brottscentrum 1. En biträdessektion som verkar inom flera olika kompetensområden, alla med fokus på att bidra till regionens utredningsverksamhet. Uppdragen är främst inom områdena: it-forensik, internetinhämtning samt analys av transaktioner med kryptovalutor. Sektionen har även ett uppdrag att bidra till kompetenshöjningen av utredningsverksamheten avseende it-relaterad brottslighet över hela regionen.

Arbetsbeskrivning

Som it-forensisk samordnare hanterar du beställningar som kommer in till sektionen. Den it-forensiska samordnarens uppgift är att kvalitetssäkra inkomna beställningar samt i samråd med utredare och förundersökningsledare utforma direktiv till it-forensiska undersökningar.

Den it-forensiska samordnaren är rådgivande mot utredningsverksamheten när det gäller frågor om IT-relaterad bevisning. Det kan t.ex. handla om råd angående hur arbetet med digital bevisning kan läggas upp, vilka ytterligare åtgärder som kan behövas vidtas eller förmedla kontakter mot andra sektioner som jobbar med IT-relaterad bevisning.

I större ärenden och kluster kan den it-forensiska samordnaren gå in som koordinator. Rollen blir då arbetsledande då man övertar den it-forensiska gruppchefens roll och både lägger upp analysuppdrag och arbetsleder tilldelade it-forensiker. Vid behov deltar man också vid utredningsorganisationens ärendemöten.

I den it-forensiska samordnarens roll ligger också att förmedla information om it-forensik till utredningsorganisationen. Det innebär att föreläsa om it-forensiskt arbete, påvisa möjligheter med it-forensik samt förmedla en arbetsmetodik som kan användas i utredarnas egna analyser av digital bevisning.
Då den it-forensiska samordnaren arbetar i gränslandet mellan utredningsarbete och it-forensik kommer du också att identifiera brister och skav mellan verksamheterna. Att vara delaktig i utvecklingsarbetet för att förbättra samverkan mellan utredare och it-forensiken är en del av arbetet.

IT-relaterad bevisning förekommer idag i de flesta typer av brottsutredningar och sektionens kompetens är viktig för framgång i utredningsarbetet. Du får möjlighet till en vardag där du känner att ditt arbete är till nytta för samhället!

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • Akademisk examen, polisutbildning eller eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Du har tidigare arbetat inom IT-området gärna inom it-forensisk eller IT-säkerhet.
  • Erfarenhet av brett utredningsarbete.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • Goda förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

  • Det är meriterande om du även har:
  • Erfarenhet av förundersökningsledning
  • Erfarenhet av att utbilda och föreläsa
  • Erfarenhet av arbetsledning
  • Erfarenhet av statlig myndighet

Kontaktpersoner

Olle Wahlström, Gruppchef
010-563 66 33
olle.wahlstrom@polisen.se

Mindy Hadland, HR-Konsult
010-563 76 96
mindy.hadland@polisen.se

Fackliga företrädare

Mats Johansson, Kontaktperson för Polisförbundet
073-940 42 91

SACO, ST, SEKO Polisen
nås via polisens växeln 114 14

Övrig information

Placeringsort: Kungsholmen

Säkerhetsprövning: Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning.

Övrigt: Anställningen kommer att inledas med en introduktion utifrån dina förkunskaper och erfarenheter.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 25 April 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg