It-säkerhetsspecialist till PM-CERT

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 september 2022

Ansök senast

24 oktober 2022

Referensnummer

C102532/2022

Arbetsplatsbeskrivning

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 1000 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som it-säkerhetsspecialist hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång. Därför behöver vi dig!

Arbetsbeskrivning

Vill du vara en del av Polisens CERT? Har du flerårig erfarenhet av kvalificerade teknisk utredning.

Som it-säkerhetsspecialist kommer du att vara en del av Polisens CERT-verksamhet. Teamet arbetar i huvudsak med att identifiera och utvärdera sårbarheter inom Polisens IT-miljö. Som it-säkerhetsspecialist kommer du även bistå övrig verksamhet med utredningsstöd.

Att arbeta som it-säkerhetsspecialist hos Polisen ställer stora krav på bred kompetens och det ges även goda förutsättningar till kompetensutveckling inom enheten. Jobbet innebär att du kommer arbeta nära verksamheten och förutom rent tekniska kvalifikationer är det också viktigt att kunna omsätta kunskapen till för situationen relevanta rekommendationer, samt vara ett stöd vid förändringar av IT-miljön.

Polisens CERT består av ett flertal personer som har många års erfarenhet som penetrationstestare och IT-säkerhetsexperter.

IT-säkerhetsenheten på Polisen innefattar bland annat defensiv och offensiva förmågor såsom PM-CERT, penetrationstestare, threat intelligence, threat hunting. Det finns även stödfunktioner för IAM, informationssäkerhet, projektstöd som alla jobbar nära tillsammans.

Kvalifikationer

Utöver ett stort intresse för IT-säkerhet så söker vi dig som har:
 • Relevant akademisk utbildning inom it eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat IT-säkerhetsarbete inom större myndighet eller organisation
 • Mycket goda kunskaper inom infrastruktur med fokus på Windows, Linux och nätinfrastruktur
 • Mycket goda kunskaper inom kvalificerade tekniska utredningar
 • Goda kunskaper inom storskalig drift eller utveckling

 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift.

  Meriterande
 • Erfarenhet av it-säkerhetsgranskningar av större myndigheter.
 • Kunskaper inom it-säkerhetsarkitektur.
 • Erfarenhet av att delta i red och blue team övningar.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har en god analytisk förmåga. Vi söker dig som är driven, har ett starkt engagemang, självständig och har en bred teknisk kompetens och ett stort intresse för IT-säkerhet. Du bör ha en mycket god samarbetsförmåga och fallenhet att kommunicera i grupp och din sociala förmåga värderas högt.

Kontaktpersoner

Roger Lund, Gruppchef, it- och informationssäkerhet
070 652 80 95
roger.lund@polisen.se

Annica Karlsen, Hr-konsult
073-072 70 69

Övrig information

Placeringsort: Kungsholmen, Stockholm

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 3 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg