Sök

Jourförundersökningsledare (JFUL) till Brottsamordningsgrupp 2, PO Södermanland

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Eskilstuna

Län

Södermanlands län

Utlyst

20 juni 2024

Ansök senast

11 augusti 2024

Referensnummer

C199216/2024

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 38 000 medarbetare över hela landet. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället.

Polisområde Södermanland är ett av polisområdena i region Öst och har verksamhet i hela Södermanlands län. Det geografiska området sträcker sig över nio kommuner.
Polisområde Södermanland är indelat i tre lokalpolisområden: Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. På polisområdesnivå finns en utredningssektion och ett polisområdeskansli.

Man har vid ansökningsförfarandet möjlighet att välja placeringsort mellan Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm och Nyköping.

Om Brottssamordningsgruppen
I dagsläget består JFUL-gruppen av 14 stycken JFUL och en gruppchef.
Jourförundersökningsledare (JFUL) finns placerade i Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm och Nyköping. JFUL är polisområdets kvalificerade förundersökningsledare i första linjen och arbetsleder även polisområdets jourutredare icke kontorstid.

Arbetsbeskrivning

Jourförundersökningsledarens arbetsuppgifter är att stödja och arbetsleda jourgrupperna och yttre personal (ingripandeverksamheten- IGV) med förundersökningsledning, eventuella tvångsmedelsbeslut samt kvalitetssäkring av ärenden samt det operativa arbetet på fältet. JFUL samarbetar tätt med yttre befäl och RLC-befäl samt är även säkerhetsställare av utredningsarbetet bland yttre personal. I samverkan med åklagarmyndigheten vidtar JFUL de utredningsåtgärder som är möjliga och relevanta under jourtid avseende frihetsberövade personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Förundersökningsleda, arbetsleda i operativ miljö
 • Arbetsleda och stötta IGV/jourgruppen samt ansvara för återkoppling till dessa grupper.
 • Arbeta i nära samarbete med yttre befäl, övriga förundersökningsledare inom myndigheten, med åklagarkammaren samt med jourgruppscheferna.
 • Ansvara för granskning och prioritering av ärenden
 • Snabbare Lagföring
 • RDC, ingå i stab, nationellt.

Som JFUL arbetar man periodplanerat, treskift med helgtjänstgöring var tredje helg.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
 • Utbildning till polisman enligt Förordning (2014:1105)
 • B-körkort
 • Förundersökningsledarutbildning, regional eller NFU med godkänt resultat
 • Goda kunskaper i svenska

 • Det är meriterande om du även har:
 • Erfarenhet av förundersökningsledning
 • Har haft en arbetsledande position
 • Utredningserfarenhet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarskännande och van att arbeta i ett högt tempo samt bekväm med att fatta beslut. Att ha förmågan att kunna arbeta självständigt såväl som i grupp är en självklarhet i funktionen. Som JFUL kommer man att arbetsleda både erfarna och nya kollegor vilket ställer krav på att kunna motivera, inspirera och entusiasmera medarbetare att gemensamt arbeta mot uppsatta mål för verksamheten.

I rollen är det viktigt att man har förmågan att hantera flera frågor parallellt då arbetet bedrivs i ett högt tempo och uppdragets innehåll varierar. Att uppskatta teamarbete och kunna samarbeta väl både internt och externt är en förutsättning för rollen. Uppdraget som jourförundersökningsledare innebär att arbeta för ständig vidareutveckling och förbättring av verksamheten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Marc Skott, Gruppchef Brottssamordning 2 J-FUL
010-566 95 93

Josefin Persson, HR-konsult
josefin-m.persson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, SACO-S, och ST nås via Polisens växel 114 14. SEKO nås via Monica Veberg, 070-549 11 35.

Övrig information

Arbetsort: Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm och Nyköping
Arbetstid: Periodplanerat, treskift med helgtjänstgöring var tredje helg
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jourförundersökningsledare

Från och med maj 2024 använder vi inte personligt brev i våra rekryterings-processer. Vi ber dig istället att bifoga ditt CV där du tydligt beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Utöver CV behöver du även besvara ett antal urvalsfrågor som en del av din ansökan. Dessa frågor utgår från aktuell kravprofil och att besvara frågorna är en förutsättning för att din ansökan ska anses komplett.

Vänligen notera att eventuella krav ska vara uppfyllda vid ansökningstillfället.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: polisen.se/erbjudande
Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal och mail från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg