Junior applikationsexpert till NFC Linköping, visstidsanställning

Organisation

Nationellt forensiskt centrum

Län

Östergötlands län

Utlyst

10 maj 2022

Ansök senast

30 maj 2022

Referensnummer

C88103/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en medarbetare till Informationstekniksektionen, NFC, för arbete med EU-finansierade projekt. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför NFC forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Avdelningen verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Vi har tolv driftställen, vårt största labb och vårt avdelningskansli finns i Linköping.

På Informationstekniksektionen har vi en samlad kompetens inom det it-forensiska området som innefattar data, bild, video, ljud, sensorteknik, elektronik och mobiltelefoni. Förutom it-forensiska undersökningar arbetar vi också med undersökningar av handstil, dokument och sedlar. Sektionens har i uppdrag att utveckla nya metoder och verktyg till hela Polismyndigheten för att förenkla, möjliggöra och kvalitetssäkra it-forensiken. Vi är omkring 90 medarbetare och finns i Linköping och Malmö.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är placerad inom Samordningsgruppen på Informationstekniksektionen. Gruppen har ett brett ansvar i sektionsövergripande områden såsom internationella FoU-projekt, beslagsmottagning, kompetenssäkring, kvalitet, processutveckling och it-forensisk mjukvara/hårdvara. Vi koordinerar och avlastar övriga sektionen genom att projektleda och driva arbetet.

Gruppen behöver nu förstärkas av en person för arbete med internationella FoU- projekt. Arbetet innebär bland annat utvärderingen av verktyg (mjukvara) med slutanvändarens behov i fokus. Dessa verktyg är framtagna inom internationella projekt och samarbeten, och med olika användningsområden inom främst it-forensik, t ex data- och bildanalys. Arbetet innebär samarbete såväl nationellt som internationellt vilket medför en del tjänsteresor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har har:
  • kandidatexamen eller motsvarande inom företrädesvis datorteknik, it-forensik/informationssäkerhet eller motsvarande förvärvad kunskap som arbetsgivaren bedömer relevant
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

  • Det är meriterande om du har:
  • kunskaper inom AI
  • kunskap inom juridik
  • erfarenhet av Linux
  • erfarenhet av programmering med Python
  • kunskap om user experience och service design
  • erfarenhet av att leda/genomföra utbildningar

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och tydligt förmedla ett budskap. Du trivs med att arbeta på egen hand såväl som i grupp. Du är självgående, metodisk och analytisk. Du har ett förtroendeingivande bemötande, ett nyfiket sinne och är lyhörd mot din omgivning. Då rollen innebär många internationella kontaktytor krävs god kommunikativ förmåga och en fallenhet för att nätverka och skapa kontakter, samtidigt som man ska vara lojal det egna uppdraget.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Karin Lineryd, Rekryterande chef
010-562 84 06
karin.lineryd@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-56 38710; Fackförbundet ST nås via växeln 114 14; SEKO Polisen Anders Sandqvist, 010-56 91167, SACO Philp Engström 010-562 89 30

Övrig information

Anställningsform: Allmän visstidsanställning ca 1 år.
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2 40 h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker IT

Enligt gällande lagstiftning kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg