Jurist eller handläggare med juridisk bakgrund till Polisregion Stockholm, Regionkansliet

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

22 september 2022

Ansök senast

06 oktober 2022

Referensnummer

C104151/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Regionkansliet ansvarar för att planera och följa upp verksamheten i regionen på övergripande nivå samt att stödja regionledningen med beredning av ärenden och nära administrativt stöd. Regionkansliet ansvarar vidare för att samordna och koordinera övergripande frågor inom kärnverksamheten i regionen ur strategiskt perspektiv, stödja beslutsfattande i den regionala strategiska och operativa ledningsgruppen samt ansvarar för samordning mot rikspolischefens kansli, den nationella ledningsgruppen och ledningsgrupper vid polisområden och regionala enheter. Regionkansliet har samordningsansvar för regional facklig samverkan och ska vara kanslifunktion för regionpolisrådet.

Kansliet leds av en kanslichef och består av tre sektioner. Placering kommer ske i kansligrupp 1 inom sektionen för analys- och beredning. Kansligrupp 1 hanterar ett antal olika arbetsuppgifter, bl.a. ansvar för beredning av olika regionala möten samt underlag till nationella möten, hantering av regional funktionsbrevlåda (kansli), hantering av styrdokument, kvalitetssäkring av beslut, chefsstöd mm.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare/jurist i gruppen har du en central roll i regionkansliets beredningsprocess med kontakter med olika verksamheter och samarbetspartners främst internt men även externt, vilket kräver en hög nivå av service. Du förväntas kunna läsa och ta del av relevanta delar i omfattande textunderlag och analysera detta och vara föredragande inför regionledningen i beredningsarbetet.

Fokus i arbetsuppgifterna ligger på att hantera, bereda och följa upp ärenden som inkommer till gruppen på olika sätt. Rollen kräver en aktiv och utåtriktad samverkan och nära kontakter med flera delar av verksamheten och i nära samverkan med regionledningen. Vissa arbetsuppgifter har kort svarstid.
I rollen som kvalificerad handläggare/jurist ingår att:

 • Stödja regionledningen med expertkunskap och beredning kopplat till polismyndigheten arbetsordningen samt regionens egen handläggningsordning
 • Hantera, bereda och uppdatera de regionala riktlinjer som regionkansliet ansvarar för
 • Bereda och kvalitetssäkra beslut som fattas av regionpolischefen, biträdande regionpolischefen samt chefen för regionkansliet
 • Hantera samråd och delningar av nationella beslut och styrdokument, inklusive färdigställa svar från regionen.
 • Kvalificerat juridiskt stöd till regionledningen i många typer av ärenden där en juridisk bedömning behöver göras, ofta med kort varsel
 • Bereda vissa steg av organisationsförändringar inom regionen
 • Deltaga i både regionala och nationella arbetsgrupper eller bistå som stöd i olika förändringsarbeten och annan utveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Juristexamen eller annan relevant akademisk utbildning inom arbetsområdet alternativt polisexamen i kombination med annan juridisk utbildning eller erfarenhet inom arbetsområdet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter innefattande kvalificerad handläggning under minst ett års tid
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift då arbetet omfattar mycket höga krav på korrekt dokumentation och kommunikation.
 • Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av att arbete vid Polisen, annan myndighet eller offentlig verksamhet med liknande arbetsuppgifter
 • God förmåga att hålla presentationer inför grupper
 • Erfarenhet av projektledning

Arbetet som kvalificerad handläggare/jurist innebär en unik möjlighet att arbeta nära regionledningen och ger en helhetsbild av regionen samt dess framtida utveckling. Som person är du kommunikativ och trivs med att skapa relationer både internt och externt och internt på arbetsplatsen. Du ser möjligheter och kan tänka i nya banor, finna nya angreppssätt och metoder. Har god förmåga att anpassa både ditt arbetssätt och din arbetskapacitet efter verksamhetens behov och arbetsuppgiftens komplexitet och dignitet. Arbetet kan innebära varierande arbetsuppgifter och du har förmågan att skifta fokus och vara flexibel i ditt arbetssätt. Du har ett strukturerat arbetssätt och en god förmåga att prioritera.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Maria Mikko, Chef
070-890 65 19

Daisy Sanchez Nordin , HR-konsult
daisy.nordin@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackliga kontaktpersoner: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via växeln 11414

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under polisen.se/krigsplacering och polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 6/10 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg